Pyragas su obuoliais ir kondensuotu pienu
- Margarinas , 300 gramų
- Miltai , 150 gramų
- Kiaušiniai , 2 vienetai
- Kondensuotas pienas , 400 gramų
- Sviestas , 300 gramų
- Cukrus , 50 gramų
- Obuoliai , 3 vienetai
- Cinamonas , 0,5 arbatinio šaukštelio
- Riešutai , 50 gramų
Margariną sutarkuokite stambia tarka, įpilkite miltus, įmuškite kiaušinius. Viską suminkykite ir atšaldykite. Tada per mėsmalę be peiliukų permalkite į skardą ir trupinius iškepkite.
Po to 1 valandą pavirkite kondensuoto pieno indelį. Per tą laiką sviestą ištrinkite su cukrumi. Po to į jį supilkite kondensuotą pieną ir išmaišykite.
Tuomet paimkite kelis obuolius (geriausiai antaninius) ir supjaustykite juos į 4 - 6 dalis. Jų lupti nereikia, tik išimkite sėklytes ir sudėję į skardą užpilkite trupučiu vandens, pabarstykite cinamonu ir troškinkite, kad nesusmegtų.
Po to trupinius sumaišykite su kremu, įkrėskite į formą, sudėkite obuolius ir sukrėskite likusią dalį masės. Papuoškite kepintais riešutais, atšaldykite ir išėmę iš formos patiekite į stalą.
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųJaunų ridikėlių lapuose gausu vitaminų bei mineralinių druskų, todėl nuplautus ir susmulkintus juos patariama naudoti salotoms.
Rodyti kitą patarimą