Pyragas su šaldytų braškių įdaru
- Citrinos , 1 vienetas
- Braškės , 200 gramų
- Krakmolas , 3 valgomieji šaukštai
- Cukrus , 50 gramų
- Kiaušiniai , 2 vienetai
- Margarinas , 100 gramų
- Grietinė , 3 valgomieji šaukštai
- Soda , 0,5 arbatinio šaukštelio
- Miltai , 2 stiklinės
Tešlai : sodą sumaišome su grietine, miltus sumaišome su margarinu iki smulkių trupinukų, dedame grietinės, 2 kiaušinio trynius ir užminkome tešlą.
Palaikome šaldytuve, atidedame 1/3 tešlos pyrago viršui, likusią tešlą iškočiojame, dedame į paruoštą kepimo formą, paspaudžiame, (galima uždėti ant pergamento žirnių arba pupelių, bet nebūtinai) ir kepame 20 min 180 laipsnių temperatūroje.
Tuo metu gaminame įdarą: Į atšildytas braškes dedame krakmolą, citrinos žievelę ir cukrų ir kaitiname ant vandens vonelės, kol sutirštės.
Išimame iš orkaitės pyragą, dedame ant jo įdarą ir puošiame iš likusios tešlos iškočiotomis ir išpjautomis juostelėmis jas perpinant. Dedame pyragą į orkaitę ir kepame apie 20 min. Kol gražiai pagels. Skanaus.
- Komentuoti

Baisus!! maxsiminis

be sodos nepakiltu tesla,kai keptu

O be sodos kas nors pasikeistu?
Panašūs receptai
Daugiau receptųŽalios ropės bus mažiau kartokos, jei prieš vartojimą jas apipilsite karštu vandeniu.
Rodyti kitą patarimą