Pyragas su varške ir mėlynėmis
- Šokoladiniai sausainiai , 400 gramų
- Sviestas , 180 gramų
- Varškė , 500 gramų
- Mėlynių jogurtas , 350 gramų
- Cukraus pudra , 100 gramų
- Citrinos sultys , 2 valgomieji šaukštai
- Želatina (varškės kremui) , 15 gramų
- Želatina (želė sluoksniui) , 15 gramų
- Cukrus , 60 gramų
- Mėlynės , 200 gramų
Sausainius blenderio pagalba ar kočėlo pagalba sutrinkite iki miltų. Sviestą ištirpinkite, atvėsinkite ir supilkite į sausainių miltus.
Torto formą išklokite maistine plėvele. Dėkite į torto formą sausainių ir miltų masę; gerai suspauskite padarydami ir kraštus. Dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
Į varškę sudėkite cukraus pudrą ar cukrų, jogurtą bei citrinos sultis. Viską suplakite mikseriu, kad gautųsi kaip kremas (be jokių varškės gumuliukų). Ištirpinkite želatiną ir atsargiai įmaišykite į varškės masę.
Ant sustingusio sausainių pagrindo pilkite varškės kremą ir vėl dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų varškės kremas.
Mėlynes sudėkite į puodą, pilkite cukrų ir užvirkite. Mėlynes sutrinti, jei trintos, tuomet tik išmaišykite su cukrumi.
Želatiną ištirpinkite ir supilkite į dar karštas mėlynes. Viską gerai atvėsinkite.
Sustingus varškės kremui pilti atvėsusias mėlynes ant sustingusio varškės kremo ir vėl dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų mėlynių želė sluoksnis.
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųPyragėliai ir spurgos sugers mažiau riebalų, jei į tešlą įpilsite šaukštą spirito.
Rodyti kitą patarimą