Rudens stalo delikatesas – žaliuokės
- Žaliuokės , 1 kilogramas
- Svogūnai , 300 gramų
- Kvapieji pipirai , 1 žiupsnelis
- Lauro lapai , 1 žiupsnelis
- Druska , 1 žiupsnelis
Paprastai žaliuokės būna labai žemėtos, todėl, prieš konservuodami, jas gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu.
Po to sudėkite į emaliuotą puodą, sluoksniuodami su svogūnų griežinėliais. Kiekvieną sluoksnį pabarstykite maltais kvapiaisiais pipirais, sutrintais laurų lapeliais ir druska.
Taip vis paspausdami pridėkite pilną puodą, jį uždenkite ir po truputį kaitinkite.
Kai užvirs, kaitinkite dar apie 15 min. Po to grybus puode palaikykite 2 - 4 dienas.
Po 4 dienų žaliuokes vėl pavirinkite puode apie 30 min. arba kaitinkite sudėję į stiklainius 100 °C temperatūroje apie 30 min. Iš karto stiklainius sandariai uždarykite.
- Komentuoti

zaliuokiu nemegstam,bet manau su baravykais arba sampinjonais turetu but ciki ?
Panašūs receptai
Daugiau receptųJei gaištate daug laiko virtuvėje, valydama bei pjaustydama daržoves lentutę bei indus dėkite ne tiesiai ant stalo, o ant laikraščio. Baigusi darbą sutaupysite laiko, išvengdama stalo valymo – jums tereiks išmesti nešvarų laikraštį. Beje, tai puikus būdas atsikratyti senų laikraščių.
Rodyti kitą patarimą