Šaltiena greitpuodyje
- Kiaulės kojos , 4 vienetai
- Kiaulės karka , 1 vienetas
- Svogūnai , 1 vienetas
- Salierai, stiebai , 1 vienetas
- Druska , 1 valgomasis šaukštas
- Sodo prieskoninių žolelių mišinys , 1 arbatinis šaukštelis
- Lauro lapai , 3 žiupsneliai
- Juodi pipirai , 3 žiupsneliai
Sudėti kiaulieną į greitpuodį. Įpilti vandens, kad puodo trečdalis laisvas liktų, suberti prieskonius, svogūnus, salierą smulkintą, druską. Virti pagal jo darbinę instrukciją apie 45 minutes. Po to palikti pastovėti dar apie 2 valandas.
Atidarius paragauti skonį, ir jei ko trūkta, dar pridėti. Aš dar vandens kiek įpilu ir paverdu apie 5 minutes, jau paprastai - gaunasi ne tokia tiršta šaltiena ir skaidresnė. Mėsą atskirti nuo kaulų, sudėti į dubenis ir užpilti sultiniu, atšaldyti.
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųJei gaištate daug laiko virtuvėje, valydama bei pjaustydama daržoves lentutę bei indus dėkite ne tiesiai ant stalo, o ant laikraščio. Baigusi darbą sutaupysite laiko, išvengdama stalo valymo – jums tereiks išmesti nešvarų laikraštį. Beje, tai puikus būdas atsikratyti senų laikraščių.
Rodyti kitą patarimą