Senovinis įmantrus ruginių miltų tortas
- Kiaušiniai , 10 vienetų
- Cukrus , 300 gramų
- Bulvių krakmolas , 100 gramų
- Ruginiai miltai , 200 gramų
- Kvapnieji pipirai , 5 gramai
- Cinamonas , 1 arbatinis šaukštelis
- Gvazdikėliai , 4 vienetai
- Kava (stipri) , 1 pundelis
- Vanilinis cukrus , 2 valgomieji šaukštai
- Cukrus , 200 gramų
- Konjakas (ar likeris) , 2 valgomieji šaukštai
- Vanduo , 50 mililitrų
- Citrina (sultys) , 1 vienetas
- Sviestas , 300 gramų
- Cukrus , 150 gramų
- Kiaušiniai , 3 vienetai
štriname 10 vnt. kiaušinių trynius su cukrumi, kol pabals. 200 g ruginių miltų persijojame keptuvėje ir pakepiname kol paruduoja. Tada sumaišome su krakmolu.Kiaušinių baltymai išplakami iki putų ir viskas atsargiai sumaišoma. Pilama į tortinę formą ir kepama 40 min. 180°C temp. karštyje.
Kremui: 3 kiaušiniai plakami su 150 g cukraus įstačius , dubenį įstačius į karštą vandenį, kol masė ima tirštėti ir padidėja 2-3 kartus. Tuomet plakant atšaldome. 300 g sviesto atskirai išsukam, į jį, toliau sukant, dedam po šaukštą trynių masės, kol sudedam visą. Paskaniname su citrinos rūgštimi ir vaniliniu cukrumi.
Glajus: 200 g cukraus ir 50ml vandens viriname uždengtame puode, kol sutirštėja tiek, kad įlašinus lašą į šaltą vandenį jis neišsileidžia. Tada skubiai supilame 1 citrinos sultis, uždengiame puodelį ir skubiai atšaldome šaltame vandenyje. Tuomet sirupą supilame į dubenį ir sukam mediniu šaukštu,kol pasidarys baltas.
Iškeptas biskvitas atvėsinamas formoje. Išėmus iš formos, horizontaliai perpjaunamas į tris dalis. Sulaistomas stipria, saldžia kava su pora šaukštų konjako ar likerio. Pertepamas sviestiniu kremu, viršus užpilamas glajumi.
Skanaus!
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųKepant riebalai mažiau spragsės, jei įbersite truputį druskos.
Rodyti kitą patarimą