Šimtalapis
- Mielės , 50 gramų
- Pienas , 250 gramų
- Miltai , 1 kilogramas
- Aguonos , 1,5 stiklinės
- Razinos , 1 stiklinė
- Kiaušiniai , 5 vienetai
- Sviestas , 400 gramų
- Cukrus , 3 valgomieji šaukštai
Mielės pakildinamos truputyje pieno su cukrumi.
Į šiltą pieną su išplaktais jame kiaušiniais suberiami miltai, supilamos pakildintos mielės ir smarkiai minkoma ne mažiau pusvalandžio.
Tešla padalinama į šešias dalis, nekeičiant paskutinės minkymo krypties.
Iš kiekvieno gabalo padaromas paplotėlis, aptepamas ištirpintu sviestu ir uždengiamas pergamentiniu popieriumi, kad nedžiūtų. Šiltai kildoma valandą.
Imamas vienas paplotėlis, truputį pakočiojamas, nekeičiant krypties, ir rankomis atsargiai tampomas, kol pasidarys popieriaus plonumo.
Ištampytas lakštas tiesiamas ant lentos, labai plonai (geriausia delnu) aptepamas ištirpintu sviestu, apibarstomas trupučiu cukraus.
Tuomet imamas kitas tešlos paplotėlis, truputį pakočiojamas, ištampomas, aptepamas ir dedamas ant pirmojo. Taip paruošiami visi 6 paploteliai.
Paskutinį uždėjus, aptepus sviestu ir apibarsčius cukrumi, gražiai visi kartu apipjaunami apvaliai.
Tuomet ant vieno krašto suberiamos nuplikytos ir sumaltos aguonos (viena linija). Aguonos užplikomos verdančiu vandeniu, pusvalandį palaikomos, paskui pro dvigubą marlę nusunkiamos, mėsmale sumalamos arba sutrinamos.
Visas likęs tešlos plotas apibarstomas razinomis ir, pradedant nuo krašto, kur sudėtos aguonos, tešlos lakštai vyniojami voleliu. Iš jo daromas žiedas arba pasaga, 1-1,5 val. laikoma šiltai, paskui kepama vidutinio karštumo orkaitėje apie valandą. Ataušinama formoje. Išimtas iš formos apsijojamas miltiniu cukrumi.
- Komentuoti

skanu, bet darbo laabai daug
Panašūs receptai
Daugiau receptųJei nenorite verkti, pjaustydami svogūną ant peilio galo užmaukite duonos kubelį.
Rodyti kitą patarimą