Šokoladinė pynė
- Miltai , 500 gramų
- Pienas , 150 mililitrų
- Kiaušiniai , 3 vienetai
- Sviestas , 70 gramų
- Cukrus , 1 valgomasis šaukštas
- Šokoladinis kremas , 0,5 pakelio
Pieną pašildyti, jame ištirpinti mieles ir cukrų, palikti šiltai, kad mielės užputotų.
Ištirpintą ir atvėsintą sviestą plakti su 2 kiaušiniais. Šią masę sudėti į pieną, išmaišyti, suberti miltis ir minkyti, kol tešla nebebus lipni.
Jei po ilgesnio minkymo tešla dar lipni, įdėkite dar šiek tiek miltų.
Tešlą uždengti švariu rankšluoščiu ir palikti šiltai 15 minučių.Tešlą padalinti į dvi dalis ir abi jas iškočioti į du panašaus dydžio stačiakampius.
Vieną tešlos stačiakampį gausiai aptepti Nutella, tuomet uždėti antrą stačiakampį ir taip pat aptepti Nutella.
Apteptus stačiakampius standžiai vynioti į volelį. Volelį perpjauti išilgai, palikus kelis centimetrus nuo viršaus neperpjautus.
Tuomet iš dviejų juostų vyti pynę.
Galus galima sujungti į apskritimą arba palikti ją tiesiog pailgą. Galima supjaustyti į bandeles. Galai turi būti užspausti, kad kepant neišsiskleistų.Pynę aptepti kiaušinio plakiniu ir kepti iki 180 laipsnių įkaitoje orkaitėje apie 20 minučių.
Galima apibarstyti cukraus pudra.
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųJei uogienė pyragėliams per skysta, tai į ją įdėkite 2-3 šaukštus džiūvėsėlių arba kukurūzų dribsnių. Įdaras bus labai skanus.
Rodyti kitą patarimą