Šokoladiniai saldainiai
- Grietinėlė , 125 mililitrai
- Rudasis cukrus , 100 gramų
- Šokoladas , 400 gramų
- Kakava , 2 arbatiniai šaukšteliai
Į puodą suberkite cukrų ir sulaužytą juodąjį šokoladą. Šokolade turėtų būti ne mažiau kaip 65 proc. kakavos.
Viską užpilti 33 procentų riebumo grietinėle ir virti ant vidutinio kaitrumo ugnies, visą laiką maišant apie 20 minučių.
Po to šokoladinę masę išpilstyti į formeles ir palikti šaldymo kameroje bent kelioms valandoms, kad sukietėtų.
Kad būtų lengviau išimti saldainius, formelę palaikykite virš karštų garų.
Nebūtina, bet dažniausiai saldainius apibarstau kakava.
- Komentuoti

Kaip gaila, kad komentaro anksciau nepaskaiciau :)
manau kad nereikia virti 20 minuciu, uztenka kokia 4 min. Po 6 min virimo mase eme susokti i gumula, atsiskyre aliejus ir sokoladas buvo sugadintas.

Nesigavo, kazkas ne taip recepte. Sudejus sokolada i grietinele ir pasildzius atskirai isiskyre riebalai ir sokolada susoko i gumula ..
Panašūs receptai
Daugiau receptųSultinys bus skanesnis, jei į verdantį sultinį įdėsite gabaliuką sūrio.
Rodyti kitą patarimą