Šokoladinis pyragas su kriaušėmis
- Kriaušės , 4 vienetai
- Kiaušiniai , 4 vienetai
- Miltai , 300 gramų
- Cukrus , 300 gramų
- Sviestas , 250 gramų
- Juodasis šokoladas , 100 gramų
- Kepimo milteliai , 1 arbatinis šaukštelis
- Cinamonas , 1 žiupsnelis
- Cukraus pudra , 2 valgomieji šaukštai
Pirmiausia reikia ant silpnos ugnies ištirpinti sviestą ir sudėti mažais gabalėliais sulaužytą šokoladą. Viską gerai maišyti tol, kol bus vientisa masė.
Dubenėlį palikite, kad atvėstų. Išplakite kiaušinius su cukrumi. Suberkite miltus, cinamoną, cukrų, kepimo miltelius ir dar kartą viską išmaišykite.
Galiausiai supilkite jau pravėsusį sviesto bei šokolado mišinį. Tada imkite kepimo skardą, ją ištepkite sviestu ir užpilkite pusę turimos tešlos, suberkite nuluptas ir skiltelėmis supjaustytas kriaušes, o ant viršaus supilkite likusią masę.
Šaukite į jau įkaitintą orkaitę ir kepkite ne ilgiau kaip penkiasdešimt minučių (kepti maždaug 180 laipsnių temperatūroje). Ar pyragas iškepęs galima patikrinti mediniu pagaliuku.
Iškepusį pyragą pabarstykite cukraus pudra.
Nuostabiai traškus paviršius. Labai skanus karštas su vaniliniais ledais.
Skanaus :)
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųJei uogienė pyragėliams per skysta, tai į ją įdėkite 2-3 šaukštus džiūvėsėlių arba kukurūzų dribsnių. Įdaras bus labai skanus.
Rodyti kitą patarimą