Šokoladinis tortas su avietėmis
- Kakava (milteliai) , 50 gramų
- Vanduo, verdantis , 150 mililitrų
- Pienas , 100 mililitrų
- Sviestas , 150 gramų
- Miltai , 210 gramų
- Kepimo miletliai , 1 arbatinis šaukštelis
- Cukrus , 500 gramų
- Kiaušinai , 3 vienetai
- Grietinėlė, (35-36% riebumo) , 250 gramų
- Grietinėlės standiklis , 1 pakelis
- Sūris, maskarponės , 200 gramų
- Avietės (gali būt ir šaldytos) , 300 gramų
Kakavą užpilkite verdančiu vandeniu ir maišykite, kol ištirps. Į kakavą supilkite pieną, išmaišykite ir palikite, kol atvės.Dubenyje sumaišykite miltus ir kepimo miltelius.
Kitame inde kambario temperatūros sviestą išplakite plaktuvu iki purios masės. Suberkite 300g. cukraus ir plakite dar kelias minutes. Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno masę gerai išplakdami.
Į sviesto plakinį pakaitomis suberkite miltų mišinį ir kakavą. Pilkite maždaug po trečdalį kiekvieno mišinio, po kiekvieno trečdalio gerai išmaišykite.
Paruoštą tešlą supilkite į paruoštą kepimo formą.
Kepkite apie 40 – 45 minutes, 180°C temp.
\Visiškai atvėsusį biskvitą padaliname į dvi dalis.Avietes sutriname su 100g. cukraus. (kelias pasiliekame papuošimui). Jomis aptepame biskvito padus prieš kremo sluoksnį.
Kremui išplakame grietinėlę su likusiu cukrumi ir fiksatoriumi. Atsargiai įmaišome maskarponę. Gautą kremą padaliname į dvi dalis ir tepam ant uogų sluoksnio.
Susluoksniuotą tortą papuošiam ir palaikom šaltai bent per naktį, kad gerai įsigertų.Viršų galima apsibarstyti kakava ar apipjaustant biskvitą pasilikti jo trupiniams..
Skanaus.
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųPlastmasiniuose induose ilgai laikomi pieno, varškės, grietinės produktai įgaus nemalonų kvapą ir skonį.
Rodyti kitą patarimą