Sushi
- Ryžiai, virti , 130 gramų
- Ryžių actas
- Jūros dumbliai (lapai NORI)
- Lašiša , 35
- Krabų lazdelės (snieginės) , 20
- Agurkai , 15
- Grietinėlės sūris (Philadelfia)
- Vasabi
- Sojos padažas
- Imbieras, marinuotas
Išverdame sušių ryžius (vandens ir ryžių proporcija: 1 kilogramą ryžių verda viename litre vandens). Ant nedidelės ugnies kaitiname ryžių actą, įberiame cukraus ir druskos pagal skonį. Šildome tol, kol ištirps cukrus. Svarbu acto neperkaitinti.
Išvirtus ir dar karštus ryžius pašlakstome paruoštu ryžių actų ir viską atsargiai maišome.
Bambukinį kilimėlį apvyniojame maistine plėvele (taip kilimėlis tarnaus ilgiau). Ant rankų uždedame lašelį majonezo, kad ryžiai neliptų prie rankų.
Agurką pjaustome juostelėmis, minkštąją dalį su sėklomis pašaliname.
Imame 0,5 lapo (vieną jūros dumblio juostelę) ir pasidedame ant bambukinio kilimėlio. Ant slidžiosios dumblio pusės dedame kamuolėlį ryžių ir paskirstome tolygiai, palikdami apie 1 cm kraštelį išilgai lapo be ryžių, tačiau lygiagrečiai kitą kraštelį atitinkamai 1 cm klojam ryžius už kraštelio.
Apverčiame mūsų būsimus sušius, ant ryžių ir ant dumblių lapo dėliojame kitus produktus:
Pirmiausia tepame sūrio kremą.
Tuomet šalia dėliojame daržoves, ant kremo ir daržovių dedame krabų lazdeles.
Bambukinio kilimėlio pagalba susukame ritinėlį, suteikdami jam kvadratinę formą. Ant viršaus dėliojame lašišą.Supjaustome pagamintus sušius į 8 dalis. Prieš pjaustant, peilį trumpam įmerkite į vandenį, kad neliptų ryžiai. Gabalėlius gražiai išdėliojame lėkštėje, patiekiame su sojos padažu, krienais ir marinuotu imbieru. Krienai suteiks aštrumo, o po sušio užsikandus imbieru - atnaujinsite skonių receptorių jusles.
Skanaus
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųJeigu tešlai trūksta druskos, tai ištirpinkite jos mažame kiekyje vandens arba pieno, supilkite į tešlą ir gerai ją išminkykite.
Rodyti kitą patarimą