Tarkuotų bulvių vyniotinis su triušiena "Triušis"
- Petražolės , 1 arbatinis šaukštelis
- Grietinė , 100 gramų
- Sviestas , 100 gramų
- Triušiena , 500 gramų
- Morkos , 1 vienetas
- Saliero stiebai , 1 vienetas
- Česnakai , 1 arbatinis šaukštelis
- Pipirai , 1 žiupsnelis
- Lauro lapai , 1 žiupsnelis
- Rozmarinai , 1 žiupsnelis
- Bazilikai , 1 žiupsnelis
- Citrina , 1 vienetas
- Druska , 1 arbatinis šaukštelis
- Svogūnai , 1 vienetas
- Bulvės , 2 kilogramai
- Kiaušinis , 1 vienetas
- Pienas , 1 stiklinė
- Miltai , 3 valgomieji šaukštai
- Svogūnai , 1 vienetas
- Kiaulių taukai , 50 gramų
- Druska , 1 arbatinis šaukštelis
Triušieną, išmirkytą vandenyje su druska ir citrinos sultimis, išvirti su pipirais, lauro lapeliais ir druska.
Bulves sutarkuoti su 1 svogūnu ir dalinai nusunkti. Užvirinti pieną ir supilti į masę, išmaišyti. Įplakti kiaušinį, įberti šaukštelį druskos, miltų ir vėl permaišius supilti į būtinai šaltą skardą, išteptą šaltais kiaulienos taukais. Dėti kepti į įkaitintą orkaitę.
Kepti apie 20 min, kol tik susiims, bet dar bus nepilnai iškepęs kugelis.
Taukuose, kitokiuose riebaluose apkepti svogūną, po to suberti tarkuotą morką, smulkiai pjaustytą salierą ir dar kiek pakepinti. Tuomet sudėti smulkintą triušieną, įdėti lauro lapelių, įmalti ketverių pipirų (Kotanyi ketverių pipirų malūnėlis), įberti bazilikų, rozmarinų, laiškinių česnakų (Kotanyi džiovinti laiškiniai) ir vis pamaišant troškinti apie 10 min.
Išimti kugelį ir patikrinti, ar gerai atsiskiria nuo skardos. Jei ne, tą padaryti peilio pagalba, padėjus skardą ant drėgno skuduro.
Tuomet ant kugelio kloti troškinį ir vynioti į ruloną, stengtis, kuo standžiau. Kepti apie 15 - 20 min, kol apskrus.
Formuoti triušį.
Užpilti sviesto - grietinės padažu su šaldytomis pertažolėmis.
Papuošti saliero lapais.
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųJei kmynus prieš naudodami užmerksite šiltame vandenyje, jų aromatas bus stipresnis.
Rodyti kitą patarimą