Tortas "Saldi nuodėmė''
- Mascarpone sūris , 500 gramų
- Grietinėlė, 35 % riebumo , 500 gramų
- Dansukker želė - cukraus ,,Multi'' , 1 pakelis
- Miltai , 7 valgomieji šaukštai
- Kiaušiniai , 3 vienetai
- Grietinėlė, 35 % riebumo , 2 valgomieji šaukštai
- Sviestas , 150 gramų
- Kepimo milteliai , 1 arbatinis šaukštelis
- Kakava , 3 valgomieji šaukštai
- Dansukker auksaspalvis sirupas , 3 valgomieji šaukštai
- Citrinos Žievelės , 1 žiupsnelis
- Kokoso drožlės , 50 gramų
- Avietinės braškės , 200 gramų
- Šokoladas , 50 gramų
- Braškių - aviečių sirupas , 50 gramų
- Romas , 30 gramų
Kiaušinius išplakti su cukraus sirupu ir 2 šaukštais grietinėlės. Įmaišyti garuose tirpintą sviestą. Tuomet supilti miltus, sumaišytus su kakava ir kepimo milteliais. Dar įberti citrinos žievelių ir gerai išmaišyti.
Torto formoje iškepti lakštą. Jį padalinau pusiau.
Visą Dassukker želė - cukraus pakuotę ištirpinti grietinėlėje ir pavirti apie 30 sek.. Atšaldyti iki kambario temperatūros ir atsargiai išmaišyti su maskarponės sūriu. Jei patinka, įberti muskato.
Lakštą, esantį torto formoje, palaistyti braškių - aviečių sirupu (mano naminis buvo), išmaišytu su romu. Jei valgys vaikai, romo nepilti.
Palaukti, kol susigers ir užpilti kremo sluoksniu.Palaikyti šaldytuve, kol ims stingti. Dėti vėl sirupo - romo mišiniu apšlakstytą lakštą. Ant jo supilti likusią baltą masę.
Kai sustings, papuošti uogomis su lapeliais, šokoladu, kokoso drožlėmis.
Viliojantis, bet nuodėmingas šis tortas. Kad liesesnis būtų, maskarponę galima pakeisti trinta varške.
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųIš citrinų lengviau išspausite sultis, jei pas 1-2 min. Panardinsite į verdantį vandenį.
Rodyti kitą patarimą