Tortas "Vazonėlis su gėlėmis"
- Mascarpone sūris , 500 gramų
- Kefyras , 200 gramų
- Vanilinis cukraus , 0,5 arbatinio šaukštelio
- Cukrus , 180 gramų
- Citrina , 1 vienetas
- Želatina , 30 gramų
- Spanguolės , 100 gramų
- Kiaušiniai , 3 vienetai
- Miltai , 30 gramų
- Cukrus , 50 gramų
- Krakmolas , 30 gramų
- Kepimo milteliai , 1 arbatinis šaukštelis
Biskvitas: baltymus išplakti iki putų, tuomet suberti cukrų ir iki standžių putų išplakti.
Po to po viena imaišome trynius. Išsukame iki vientisos masės.
Miltus sumaišome su krakmolu ir kepimo milteliais. Suberiame į masę.
Skardelę išklojame kepimo popieriumi ir supilame tešlą.
Kišame į orkaitę 12- 15 min. (Priklausomai nuo orkaitės).
Kremas: želatiną užpilame su 100 ml. šalto vandens ir palaikome, kol išbrinks.
Išplakame kefyrą su cukrumi, citrinos sultimis, vanilinu ir mascarponės sūriu.
Spanguoles sutraiškome su blenderiu ir sudedame į kremą, viską gerai išplakame.
Išbrinkusią želatiną pakaitiname, kad ištirptų, ir atvėsinus supilame į kremą, viską išmaišome.
Iškepusį ir atvėsintą biskvitą išimame, padedame į lėkstę ir padaliname į dvi dalis.
Apjuosiame jį su nuimama forma ir sukrečiame kremą. Gražiai sulyginame, iš saldžios masės pagaminame vazonėliui skirtas dėtales ir kišam porai valandų į šaldytuvą.
Skanaus!
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųMėsos, paukštienos ir žuvies sultinys bus skaidrus, o mėsa minkšta, jei virsite ant silpnos ugnies.
Rodyti kitą patarimą