Totorių pyragas - šimtalapis
- Mielės , 50 gramų
- Cukrus , 1 valgomasis šaukštas
- Vanduo, šiltas , 3 valgomieji šaukštai
- Miltai , 2 valgomieji šaukštai
- Kiaušiniai , 6 vienetai
- Kvietiniai miltai , 1200 gramų
- Aliejus , 6 valgomieji šaukštai
- Sviestas, 82 proc. riebumo , 725 gramai
- Aguonos , 500 gramų
- Razinos , 600 gramų
- Vanilinis cukrus , 4 arbatiniai šaukšteliai
- Cukrus , 600 gramų
- Pienas , 300 mililitrų
50 g mielių, 1 v.š. cukraus, 3 v.š. šilto vandens, 2 v.š. miltų sumaišyti ir palikti, kad pakiltų.
Pašildyti 200 ml pieno.6 kiaušinius gerai suplakti. Baigiant plakti supilti pusę indelio pieno.
Miltus supilti į didelį dubenį. Į juos supilti plaktų kiaušinių ir pieno mišinį bei pakildintas mieles. Maišant supilti likusį pusę indelio pieno. Vėl viską išmaišyti ir leisti pakilti.
Dar pašildyti 100 ml pieno, kai tešla pakils jį supilti į tešlą ir gerai išminkyti. Minkant visą laiką rankas reikia kišti į šiltą vandenį, kad rankos būtų drėgnos. Minkyti ilgai, kol tešla bus pūslėta ir nelips prie rankų. Tešla turi būti labai minkšta.
Tešlą padalyti į 4 bandeles. Patepti bandeles aliejumi ir uždengti maistine plėvele, kad nedžiūtų. Laukti, kol pakils.
Ištirpinti visą sviestą, viršų nugriebti, o apačios skystį išpilti.
- Komentuoti

ooooooooo siaube,dar tokio simtalapio gyvenime nemacius,o is kur istrauket toki recepta,tai toil iki tikrojo ,,TOTORISKO GAMINIO,,

iki tikro simtalapio labai toli. kur medus,kur aguonos,kur riesutai. o kur daug daug plonu teslos lakstu ,kur tikras geras sviestas... kas tokius receptus gali det.

tai,kad pateikta ne pilna gaminimo instrukcija. Pagal tokį pateikimą tik paršus šerti
Panašūs receptai
Daugiau receptųVerdamas sultinys bus gražios gelsvos spalvos, jei į verdamą mėsos sultinį svogūną dėsite su lukštu.
Rodyti kitą patarimą