Traškus kiaulienos kepsnys, marinuotas su Ancho aitriosiomis paprikomis
- Kiauliena, su odele , 1,5 kilogramo
- SANTA MARIA akmens druska, malūnėlyje , 1 arbatinis šaukštelis
- SANTA MARIA ANCHOSTYLE aitriosios paprikos , 2 arbatiniai šaukšteliai
- SANTA MARIA juodieji pipirai, grūsti , 2 arbatiniai šaukšteliai
- Apelsinas, sultys , 2 vienetai
- Citrina, sultys , 2 vienetai
Aštriu peiliu kas 5 mm negiliai įpjaukite mėsos paviršių. Sumaišykite visus prieskonius ir įtrinkite jais kiaulieną. Apverskite mėsą ir apipilkite citrinų bei apelsinų sultimis. Apsukite mėsą vyniojamąja plėvele ir marinuokite pernakt.
Kitą dieną kiaulieną padėkite ant folija išklotos kepimo skardos ir uždengę mėsą folija kepkite 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Nuimkite foliją ir sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 150 °C , kepkite dar apie 1,5 valandos.
Jei kepimo skarda išdžiūna, įpilkite šiek tiek vandens. Norėdami kepsnio su traškia plutele, padidinkite orkaitės temperatūrą iki 225 °C ir apie 10 minučių paskrudinkite, kol kepsnys paruduos.Truputį palaukite ir supjaustykite griežinėliais. Patiekite su keptomis daržovėmis ir persikų čatniu.
Skanaus!
Patarimas! Išbandykite ir su aitriosiomis paprikomis CHIPOTLE!
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųMorkose yra daug karotino. Kad organizmas jo pasisavintų daugiau – sumaišykite morkas su grietine ar trupučiu riebalų.
Rodyti kitą patarimą