Trijų šokoladų tortas
- Likeris, , 50 gramų
- Grietinėlė, 35% riebumo , 50 mililitrų
- Kiaušiniai , 1 vienetas
- Sviestas , 100 gramų
- Grietinė , 50 gramų
- Soda , 1 arbatinis šaukštelis
- Cukrus , 3 valgomieji šaukštai
- Kvietiniai miltai , 4 valgomieji šaukštai
- Kakava , 3 arbatiniai šaukšteliai
- Šokoladas, juodasis , 200 gramų
- Sviestas , 50 gramų
- Grietinėlė, 35% riebumo , 200 gramų
- Likeris, , 50 gramų
- Želatina , 8 gramai
- Šokoladas, pieniškas , 200 gramų
- Sviestas , 50 gramų
- Grietinėlė, 35% riebumo , 200 gramų
- Likeris, , 50 gramų
- Želatina , 8 gramai
- Šokoladas, baltasis , 200 gramų
- Sviestas , 50 gramų
- Grietinėlė, 35% riebumo , 200 gramų
- Likeris, , 50 gramų
- Želatina , 8 gramai
Šokoladiniam biskvitui: kiaušinį išplakti su cukrumi iki standžių putų. Sviestą ištirpinti. Sodą dėti į grietinę ir gerai išmaišyti. Miltus sumaišyti su nesaldintais kakavos milteliais. Viską gerai išmaišyti, dėti į torto formą ir kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Atvėsinti ir sulaistyti kreminiu likeriu.
Visą želatiną užpilti 50 ml grietinėlės, išmaišyti ir palikti, kol išbrinks. Visą šokoladiniams sluoksniams skirtą grietinėlę išplakti iki standžios masės ir palikti šaldytuve.
Pirmam sluoksniui: Juodąjį šokoladą sulaužyti į metalinį dubenį, dėti 50 g sviesto. Indą pastatyti virš puodo, kuriame verda vanduo. Nuolat maišyti, kol šokoladas ištirps, supilti 50 ml kreminio likerio, dėti trečdalį išbrinkintos želatinos. Išmaišyti iki vientisos masės. Gautą juodojo šokolado masę sumaišyti su trečdaliu plaktos grietinėlės ir supilti ant šokoladinio biskvito. Dėti į šaldytuvą, kol sustings.
Tokia pačia tvarka paruošti antrąjį, o vėliau ir trečiąjį sluoksnius. Sustingus paskutiniam sluoksniui galima puošti.
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųŠviežią duoną gražiai atrieksite, jei peilį palaikysite verdančiame vandenyje.
Rodyti kitą patarimą