Troškinti šašlykai
- Juodieji pipirai , 1 žiupsnelis
- Lauro lapai , 1 žiupsnelis
- Obuolių actas , 3 valgomieji šaukštai
- Citrina , 1 vienetas
- Druska, mėsą minkštinanti , 1 arbatinis šaukštelis
- Druska , 1 valgomasis šaukštas
- Svogūnai , 1 vienetas
- Kiauliena, liesa , 1,5 kilogramo
- Saldžiosios paprikos , 4 vienetai
- Svogūnai , 2 vienetai
- Grietinėlė, 35 % riebumo , 100 gramų
- Majonezas , 3 valgomieji šaukštai
- Aliejus , 50 gramų
- Pomidorų padažas , 3 valgomieji šaukštai
- Petražolės , 1 pundelis
- Bazilikai , 1 žiupsnelis
- Čiobreliai , 1 žiupsnelis
- Aitrioji paprika , 1 žiupsnelis
Mėsą susmulkinti kaip šašlykams. Į litrą virinto šalto vandens įpilti 3 šaukštus obuolių acto, 1 citrinos sultis, šaukštą druskos, šaukštelį mėsą minkštinančios druskos, po žiupsnį pipirų ir lauro lapelių. Šiuo tirpalu užpilti mėsą. Dar įdėti į kelias dalis perpjautą svogūną ir palikti nakčiai, galima šaldytuve.
Rytojaus dieną iškepti lauke. Šis receptas ,,padeda '' sunaudoti šašlykus, kai jų išsikepame per daug - galima pasidaryti jų troškinį su daržovėmis. Bus lengvesnis ir pavasariškesnis valgis.
Į pilti į keptuvę aliejaus, supjaustyti 2 svogūnus ir visas paprikas (skirtingų spalvų). Apkepti.
Ant paprikų - svogūnų masės supilti pasmulkintus šašlykus, grietinėlę, majonezą, pomidorų padažą, suberti po žiupsnį visų prieskonių, sudėti petražoles, jei reikia druskos ir patroškinti uždengtoje keptuvėje apie 10 min. Tinka su bulvėmis.
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųŽalios ropės bus mažiau kartokos, jei prieš vartojimą jas apipilsite karštu vandeniu.
Rodyti kitą patarimą