Universalus sojos ir daržovių troškinys/sriuba
- Daržovės, šaldytos , 3 pakeliai
- Soja , 1 pakelis
- Prieskoniai
- Ryžiai
Į gilią įkaitintą keptuvę suberti sojos kubelius ir užpilti vandeniu ar sultiniu, kad apsemtų (pasirinkto skysčio kiekis priklauso nuo to, ar norėsite sriubos, ar troškinio; jei sriubos - pilkite daugiau, jei troškinio - mažiau).
Ant viršaus sudėti mėgiamas šaldytas daržoves (aš šį kartą gaminau su brokoliais, žiediniais kopūstais ir morkomis, bet labai skanu su kiniškų daržovių mišiniu ar mišiniu su bulvėmis, šparaginėmis pupelėmis ir cukinijomis).
Pagardinti mėgiamais prieskoniais (aš naudojau plovo, kiaulienos, viduržemio jūros žolelių, salotų prieskonius, druską bei džiovintų daržovių mišinį). Jei mėgstate, apšlakstykite sojos padažu (priduoda neblogą skonį), o jei norite aštriau - nepagailėkite pipirų :)
Jei daržovės ir soja jums neatrodo labai sotu (nors aš iš 1 pakelio daržovių ir trečdalio pakelio sojos prisivalgiau rimtai), papildomai įdėkite ryžių, makaronų ar kitų mėgiamų kruopų.
Uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite apie 15 minučių.
Patiekalas paruoštas, skanaus! Greita, nebrangu, paprasta ir skanu :)
- Komentuoti

O ryžius išvirti reikia prieš dedant į troškinį, taip?

Skanu :) Ir tikrai, kaip autorė siūlo, rekomenduoju įdėti aštresnių prieskonių, tada iš viso gėris ;) Kaip kiniečiuose, bet be tų padažų visokių :D
Panašūs receptai
Daugiau receptųPrieš kepdami ar virdami vištieną, ištrinkite ją citrinos sultimis – mėsa bus balta ir sultinga.
Rodyti kitą patarimą