Užkandis "Margas pavasario stalas"
- Salotos, gužė , 1 gūželė
- Kiaušiniai , 3 vienetai
- Sviestas, 82 proc. riebumo , 30 gramų
- Stintos (keptos) , 4 vienetai
- Sūris rokforo , 25 gramai
- Krapai, smulkinti , 1 valgomasis šaukštas
- Ridikėliai , 5 vienetai
- Ikrai , 25 gramai
- Jogurtas, natūralus , 150 gramų
- Citrina , 0,5 vieneto
- Druska , 1 žiupsnelis
- Pipirai, malti , 1 žiupsnelis
Salotų lapus gerai nuplauti, nusausinti ir supjaustyti išilgai 2 cm pločio juostelėmis. Kiaušinius perpjauti pusiau, išimti trynius. Trynius su sviestu pertrinti per sietelį ir gerai sumaišyti. Masę padalinti į dvi lygias dalis. Į vieną trynių masės dalį dėti sutrintas keptas stintas (be kaulų), į kitą gerai susmulkintą rokforo sūrį ir smulkintus krapus. Abi trynių mases konditeriniu švirkštu (su žvaigždutės formos antgaliu) išvirkšti į kiaušinių puseles. Kiaušinius su stintomis papuošti ikrais, kiaušinius su rokforu – smulkintais krapais (gali būti šaldyti). Jogurtą sumaišyti su citrinų sultimis, druska ir pipirais. Salotas išdėlioti ant lėkštės ir apšlakstyti jogurto padažu. Į vidurį sudėti įdarytas kiaušinių puseles. Iš ridikėlių padaryti keletą „roželių“ garnyrui ir papuošimui.
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųJei uogienė pyragėliams per skysta, tai į ją įdėkite 2-3 šaukštus džiūvėsėlių arba kukurūzų dribsnių. Įdaras bus labai skanus.
Rodyti kitą patarimą