Varškės pyragas su pudingu
- Varškė , 500 gramų
- Kiaušiniai , 2 vienetai
- Cukrus , 100 gramų
- Pudingas , 1 pakelis
- Pienas , 1 stiklinė
- Aliejus , 3 valgomieji šaukštai
- Sviestas , 100 gramų
- Cukrus , 100 gramų
- Kiaušiniai , 1 vienetas
- Miltai , 200 gramų
- Kepimo milteliai , 1 arbatinis šaukštelis
Ištirpintą sviestą, sumaišome su cukrumi, kiaušiniais, miltais ir kepimo milteliais. Padedame šaltai. Tešla turi gautis tokia, kad būtų galima išlipdyti formą.
Kol tešla šąla, pasidarome įdarą. Ištriname kiaušinius su cukrumi ir aliejumi, sudedame varškę ir gerai išmaišome.
Kitame inde sumaišome pieną su pudingu (tinka vanilinis, avietinis, tačiau šokoladinis pudingas nelabai tinka) ir abi mases gerai sumaišome. Masė turi gautis gana skysta (maždaug kaip kefyras).
Atsidarančią formą išlipdome pagrindo tešla taip, kad kraštuose būtų apie 2 cm, tam kad neišbėgtų įdaro masė.
Supilame įdara ir dedame į 175 laipsnių orkaitę. Kepame maždaug valandą.
- Komentuoti

Aciu uz skanu recepta seimynai labai patiko

Labai skanus ir paprasta pagaminti :)

Įdomus pyragas. Gražiai papuošus atrodytų kaip tortas :)

O aš esu bandžiusi ir tikrai drąsiai rekomenduoju - nenusivilsite :) Aš į jį dar kartais dedu džiovintų vyšnių, kartais konservuotų persikų arba ananasų - super reikalas :)

Dar tokio pyrago nesu bandžiusi. Bet teks išbandyti :)
Panašūs receptai
Daugiau receptųPirkdami joduotą druską, turėtumėte žinoti, jog tokia druska savo naudingąsias savybes išlaiko 3 - 4 mėnesius. Jodas išgaruoja, jei druska buvo sudrėkusi ar kurį laiką buvo laikoma atvirame inde. Į patiekalus berkite druską prieš pat tiekiant į stalą, o ne gaminimo metu.
Rodyti kitą patarimą