Vegetariškos įdarytos paprikos
- paprikos , 4 vienetai
- Ryžiai , 200 gramų
- Svogūnas , 1 vienetas
- Pievagrybiai , 100 gramų
- Morkos , 2 vienetai
- Fermentinis sūris , 100 gramų
- Aliejus , 2 valgomieji šaukštai
- Pomidorų padažas , 10 gramų
- Prieskoniai
Didelėje keptuvėje iki auksinės spalvos apkepkite smulkiai pjaustytus svogūnus. Tuomet suberkite smulkintus grybus ir saujelę tarkuotos morkos (dalį pasilikite, nes reikės vėliau).
Šį mišinį kepkite 5–6 minutes. Suberkite virtus ryžius. Viską gerai išmaišykite, pagardinkite druska, pipirais ir pakepkite apie porą minučių. Įdaras paruoštas.
Paėmę paprikas atsargiai nupjaukite jų viršūnėles ir išimkite sėklas. Sudėkite įdarą.
Įdarytas paprikas sudėkite į orkaitėms skirtą kepimo indą (geriau, kad jis būtų uždengiamas. Jei tokio neturite, galima naudoti gilesnę kepimo formą ir ją uždegti folija). Į indą įpilkite vandens tiek, kad būtų apsemta maždaug 3 cm paprikų apačios.
Viską apibarstykite likusia tarkuota morka ir daržovėms skirtais prieskoniais. Dėkite indą į 180 laipsnių karštumo orkaitę ir kepkite 30 minučių.
Tuomet ištraukite indą, kiekvieną papriką apibarstykite tarkuotu sūriu, supilkite pomidorų tyrę ir dar 10 minučių kepkite atidengtame inde.
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųFolijoje kepta žuvis bus sultingesnė ir skanesnė.
Rodyti kitą patarimą