Velykinė lydeka
- Lydeka , 3 kilogramai
- Šaldytos lašišos filė , 250 gramų
- Morkos , 2 vienetai
- Svogūnai , 2 vienetai
- Porai, stiebai , 1 gabalas
- Salierai, stiebai , 1 gabalas
- Saldžiosios paprikos , 1 vienetas
- Batonas , 4 riekės
- Manai , 2 valgomieji šaukštai
- Pienas , 80 gramų
- Grieitinėlė , 80 mililitrų
- Sviestas , 50 gramų
- Kiaušiniai, vištos , 1 vienetas
- Penkių rūšių pipirų mišinys , 3 žiupsneliai
- Lauro lapeliai , 3 žiupsneliai
- Juodųjų pipirų ir citrinos mišinys , 2 žiupsneliai
- Mairūnas , 1 vienetas
- Raudonėliai , 1 žiupsnelis
- Čiobreliai , 1 žiupsnelis
- Žalumynai (krapai, petražolės) , 1 pundelis
- Aliejus , 30 gramų
- Citrinos, alyvuogės ir norimos daržovės papuošimui , 1 kilogramas
- Druska , 1,5 valgomojo šaukšto
- Putpelės kiaušiniai , 12 vienetų
- Špinatai, lapeliai , 1 sauja
Buvo taip: paukščių pora (juos pagaminau iš agurkų) perėjo kiaušiniukus savo. Atplaukė rubuilė lydeka ir ėmė vogti - vienas kiaušinis dar matosi jos nasruose, o kiti jau pilve... Toks mano lydekos, pagamintos ne tik su daržovėmis, bet ir su putpelių kiaušiniais, lašiša, siužetas.
Lydeką nuskusti, perpjauti pilvą kuo mažesniu pjūviu, išimti vidurius, gerai išplauti. Mėsą atskirti nuo odos ir ją sumalti kartu su daržovėmis, žolelėmis, bei piene mirkytu ir nusunktu batonu.
Įmušti kiaušinį, įdėti tirpinto sviesto, grietinėlės, manų, suberti druską ir prieskonius, išskyrus juodųjų pipirų ir citrinos mišinį, išmaišyti. Būtų gerai, kad toks ruošinys pastovėtų bent pusvalandį.
Lašišos filė apiberti juodųjų pipirų ir citrinos mišiniu. Kloti faršo, nuplikytų špinatų, lašišos filė, virtų kiaušinukų tik nuluptų, vėl faršo. Užsiūti ir subadyti adata.Aliejumi apteptą žuvį paguldyti į aliejuotą skardą, dėti į šaltą orkaitę ir 15-likai minučių užsukti 50 laipsnių temperatūrą. Po to 15-likai minučių užsukti 100 laipsnių temperatūrą.
Po to į skardą šalia žuvies supilti stiklinę vandenio ir 50-čiai minučių nustatyti 170 laipsnių temperatūrą.
Kai iškepa, iš pilvo išimti siūlus, supjaustyti ir puošti daržovėmis, alyvuogėmis, citrinomis.
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųJei norite, kad krapai ir petražolės ilgiau išsilaikytų, apšlakstykite juos šaltu vandeniu, įdėkite į celofaninį maišelį, į kurį pripūskite oro ir stipriai užrišę, laikykite šaldytuve.
Rodyti kitą patarimą