Virtas upėtakis su juodaisiais ryžiais
- Upėtakis , 2 vienetai
- Morkos , 2 vienetai
- Pomidoras , 1 vienetas
- Česnakas , 2 skiltelės
- Citrina , 1 vienetas
- Sviestas 82% , 60 gramų
- Lauro lapai , 1 vienetas
- Gvazdikėliai , 1 vienetas
- Druska , 1 valgomasis šaukštas
- Kvapieji pipirai , 1 žiupsnelis
- Ryžiai, juodieji , 1 stiklinė
- Kaliaropės , 1 vienetas
- Konservuoti pomidorai , 10 vienetų
- Vanduo , 150 mililitrų
Ryžius nuplauname ir suberiame į dvi stiklines pasūdyto šalto vandens.
Ant silpnos ugnies, nemaišant, verdame 35 minutes.
Po to nuimame nuo ugnies ir paliekame 15 minučių uždengtame puode, šiltai.Morkas nuvalome, supjaustome griežinėliais.
Kaliaropę nulupame ir supjaustome gabalėliais.
Pomidorą nuplikome verdančiu vandeniu ir nulupame.
Supjaustome kvadratėliais.
esnaką išspaudžiame česnakų spaudykle.Išspaudžiame citrinos sultis. Turėtume gauti apie 100 ml.
Upėtakius nuplauname, nuvalome, nusausiname. Nupjauname galvas ir pelekus.
Į puodą plačiu dugnu sudedame daržoves, lauro lapą, gvazdikėlį.
Pasūdome, įberiame pipirų.
Užpilame vandeniu, supilame citrinos sultis.
Kai užverda, sumažiname liepsną ir paverdame apie 10 - 15 minučių.Į daržoves ir sultinį sudedame nepjaustytus upėtakius.
Upėtakius verdame 10 minučių. Po to apverčiame ir verdame dar 10 minučių.Upėtakius išimame ir padedame šiltai arba uždengiame folija.
Sultinį perkošiame.
Daržoves padedame šiltai.Sultinį vėl dedame puode ant ugnies ir palaukiame, kol jis užvirs.
Verdame, kol sultinio liks pusė.Nuimame sultinį nuo ugnies ir, plakant su plakimo šluotele, po truputį sudedame sviestą.
Dedame upėtakius ant lėkščių, sudedame daržoves, marinuotus pomidorus, palaistome padažu.
Ryžius formuojame aukštame indelyje ir dedame į lėkštes.
Palaistome likusiu sultiniu.
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųSausos žaliosios arbatžolės padės nuo pykinimo nėščiosioms, taip pat sergant jūros liga ar važiuojant automobiliu. Arbatžoles reikia kramtyti.
Rodyti kitą patarimą