Vištiena "Jambalaya"
- Vištiena, file , 500 gramų
- Ryžiai, ilgagrūdžiai , 100 gramų
- Svogūnai , 1 vienetas
- Paprika, raudonos , 1 vienetas
- Vanduo , 500 mililitrų
- Sviestas , 20 gramų
- Sultinys, „Maggi“ daržovių (kubelio) , 1 vienetas
- Česnakai , 1 skiltelė
- Pipirai, baltieji , 0,5 arbatinio šaukštelio
- Čiobreliai , 0,5 arbatinio šaukštelio
- Pipirai, Kajeno , 0,5
- Lauro lapai , 1 vienetas
Kubeliais supjaustytą rūkytą kumpį pakepinkite keptuvėje su sviestu. Nulupkite svogūną ir česnako skiltelę, smulkiai supjaustykite ir pakepinkite kartu su kumpiu. Tuomet į keptuvę suberkite smulkintus svogūną ir česnaką.
Į gilią keptuvę pilkite vandenį, įdėkite „Maggi“ daržovių sultinio kubelį bei lauro lapą. Virkite ryžius sultinyje 10 min, paskaninkite kajeno bei baltaisiais pipirais.
Išvalytą papriką supjaustykite kubeliais, o salierą griežinėliais.
Du trečdalius supjaustytų daržovių sudėkite į ryžius, gerai išmaišykite ir troškinkite 10 min. Baigę troškinti, išimkite lauro lapą.
Vištienos filė supjaustytą kubeliais trumpai apkepkite keptuvėje su likusiomis daržovėmis. Tuomet pakepintus vištieną ir kumpį ir sudėkite į ryžius.
Viską kartu patroškinkite 5-8 min. Paskaninkite čiobreliais.
- Komentuoti
Zomšą galima skalbti, bet pagal etiketės parodymus, tik rankomis, paskui apipurkšti specialia priemone, kad neatsirastų dėmių nuo vandens. Po skalbimo būtina patrinti specialiu šepetėliu, kad pasišiauštų pūkeliai. Jei norite valyti ne zomšinę avalynę, tuomet su mažu šepetėliu nupurtykite birius nešvarumus, o tada trumpai palaikykite virš vandens garų. Zomšos paviršius atrodys lyg naujas. Taip pat išvalyti zomšą galite isigiję specialias putas.
Rodyti kitą patarimą