Vištiena saldžiarūgščiai
4 gabalėlių vištienos file, vištienos prieskonių, 2 valg. šaukštų krakmolo, 2 valg. šaukštų miltų, aliejaus kepimui.
Padažui: 3 šaukštų šviežiai išspaustų citrinos sulčių, 2 šaukštų medaus, 2 šaukštų sojos padažo, 2 šaukštų aliejaus, 4 skiltelių smulkinto česnako
Vištieną supjaustau kubeliais, apibarstau prieskoniais ir palieku vienai valandai pasimarinuoti. Į paprastą polietileninį maišelį suberiu miltus ir krakmolą, gerai pakratau, kad susimaišytų. Tada sudedu vištienos gabalėlius, suimu maišelį už galų ir purtau:), kad mėsa tolygiai apliptų miltų bei krakmolo mišiniu. (Šis būdas geras tuo, kad nereikia terliotis rankų, o vištienos gabalėliai labai tolygiai apsivolioja). Paruoštą mėsytę dedu į įkaitintą keptuvėje aliejų ir kepu kol gražiai apkepa iš visų pusių.. Padažiukui paruošti tereikia sumaišyti visus nurodytus produktus ir truputį pakaitinti, kol ištirpsta medus. Kai vištiena baigia kepti, supilu padažą ir dar patroškinu apie porą minučių. Tiekiu su ryžiais ir daržovėmis. Skanaus!!!
- Komentuoti

Nukando komentarą.
Puikus gaminimą palengvinantis būdas viską apvolioti maišelyje, aš ir prieskonius ten sudedu. Lėkštėje vaizdas būna gražesnis su ryžiais ir šviežių spalvotų daržovių salotomis.

Prieš 10 metų atradau šį patiekalą. Vienas tų retų receptų, kur pavyko iš pirmo karto, nes idealus ingredientų santykis. Man skaniausias lipnus saldžiarūgštis padažas, tad darau dvigubą jo normą. Puikus gaminimą palengvinantis būdas viską apvolioti maišel

xasna nebųtų "xronės"komentaras:)))

tik kur čia tas baisumas taip ir nesupratau...gal dėl to, kad liežuvis nebesivarto, tuomet tai tikrai baisu,nes nebejauti skonio:)

baisu... liezuvis net neapsivercia

skanumėlis :)

gal ir nieko...
Panašūs receptai
Daugiau receptųSvogūnas nebus toks aštrus, jei jį kelis kartus perplausite ir palaikysite ties šalto vandens čiurkšle.
Rodyti kitą patarimą