Vištiena su imbierais ir sūdytomis citrinomis
- Vištienos blauzdelės , 1 kilogramas
- Didelis pankolis , 1
- Džiovintos kriaušės , 100 gramų
- Rupi jūros druska , 1 sauja
- Malti juodieji pipirai , 1 arbatinis šaukštelis
- Dideli svogūnai , 2
- Alyvuogių aliejus , 2 valgomieji šaukštai
- Marinuotas imbieras , 3 valgomieji šaukštai
- Sūdytos citrinos , 2
- Malti kmynai , 2 arbatiniai šaukšteliai
- Cinamonas , 2 valgomieji šaukštai
- Kalendrų sėklos , 1 arbatinis šaukštelis
- Bazilikų lapeliai , 1 sauja
- Vištienos sultinys , 500 gramų
- Kedro riešutai , 2 valgomieji šaukštai
Nuplautas ir nusausintas viščiukų blauzdeles pabarsčiau rupia jūros druska ir maltais juodaisiais pipirais.
Kriaušes užpyliau verdančiu vandeniu.
Kol pankolį ir svogūną pjausčiau griežinėliais, kriaušės pamirko.
Išmirkusias kriaušes irgi supjausčiau griežinėliais.Įkaitintoje keptuvėje apkepiau blauzdeles. Išėmiau.
Pakepinau svogūnus, kriaušes ir pankolį.Į karščiui atsparų indą sluoksniais dėjau mėsą, pakepintas daržoves, imbiero griežinėlius, žiedeliais pjaustytas sūdytas citrinas, viską pabarstydama anksčiau išvardintais prieskoniais.
Viską užpyliau sultiniu, pakepintais kedrų riešutais.
Indą uždengiau folija ir 180 laipsnių karštyje troškinau 2 valandas.
Mėsa turi būti minkšta, lengvai nusiimti nuo kaulų.
SKANAUS!
- Komentuoti

Receptas yra mano tinklaraštyje www.virtuvesfejos.blogspot.com
Skanaus ;)

O is kur gauti sudytu citrinu?
Panašūs receptai
Daugiau receptųJei agurkai kartoki, nulupkite juos ir palaikykite piene įbėrę šiek tiek cukraus.
Rodyti kitą patarimą