Vištienos - voveraičių troškinys
- Bulvės , 1 kilogramas
- Vištienos filė , 500 gramų
- Voveraitės , 0,5 litro
- Sviestas , 100 gramų
- Grietinėlė, 35 % riebumo , 100 gramų
- Cukinija , 1 vienetas
- Saliero stiebas , 1 vienetas
- Svogūnai , 2 vienetai
- Krapai , 1 pundelis
- Prieskoniai , 1 žiupsnelis
- Druska , 1 arbatinis šaukštelis
- Rozmarinai , 1 žiupsnelis
- Mairūnai , 1 žiupsnelis
- Baltieji pipirai , 1 žiupsnelis
- Lauro lapai , 1 žiupsnelis
- Sultinio kubeliai , 2 vienetai
Vištieną susmulkinti, pabarstyti prieskoniais (Santa Maria ,,Chicken & Steak'' malūnėlis) ir apkepinti svieste, kartu su svogūnais. Suberti gybus, išmaišyti ir dar kiek pakepinti.
Susmulkintą kubeliais cukiniją, bei susmulkintus saliero stiebus irgi kartu apkepinti svieste. Vištienos masę sumaišyti su cukinijos mase, dar įberti baltųjų pipirų, maltų lauro lapų, rozmarinų, mairūno, bei suversti į stiklinį kepimo indą.
Bulves aptrinti šaukšteliu druskos, kiekvienai padaryti po 6 - 7 įpjovas ir sudėti ant masės viršaus.
Vištienos, ar gybų sultinį ištirpinti stiklinėje karšto vandens, sumaišyti su grietinėle ir supilti į indą.
Ant viršaus užbarstyti smulkintais krapais. Kepti orkaitėje apie valandą uždengtame inde. Išjungus dujinę, galima dar palaikyti, tuomet apskrunda bulvės. Skanaus!
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųJei greitai atitirpinsite užšaldytą maisto produktą neteksite daug maistinių, ekstrakcinių, kitų biologiškai vertingų maisto komponentų. Geriausia tokius produktus atšildyti 4 laipsnių temperatūroje - šaldytuvo lentynoje, kuri yra labiausiai nutolusi nuo šaldymo kameros.
Rodyti kitą patarimą