Žemaičių blynai su faršu
- Kiaulienos faršas , 700 gramų
- Svogūnas , 1 vienetas
- Pipirai
- Druska
- Bulvės , 2 kilogramai
- Miltai , 1 stiklinė
- Kiaušiniai , 1 vienetas
- Druska
- Sviestas , 1 valgomasis šaukštas
Išvirkite bulves. Sutrinkite jas ir sumaišykite su kiaušiniu, miltais, ištirpintu sviestu bei druska.
Kol buvlės virs, pasiruoškite įdarą. Apkepkite faršą su smulkiai pjaustytais svogūnais, druska bei pipirais.
Iš tešlos formuokite blynelius, į jų vidų dėkite iškepto faršo.
Žemaičius kepkite įkaitintame aliejuje.
- Komentuoti

Vyras iskart galvoja turi but saldus pipirai, morkos ir visokie kitokie priedai kitaip nevalgys.

tai Egle parasyk kokiu receptu,as irgi is Vokietijos.Palieku [email protected]

su kepenine ar pastetu tikrai labai skanu. gyvenu Vokietijoje, tai jie cia turi labai ivairiu kepeniniu ir pastetu, labai puikus idaras zemaiciu blynams. Tinka ir smulkiai malta kepenine ir stambiai malta ir su visokiais priedais(grybais, spinatais, papr

darau panašiai tik dedu visiškai žalią faršą, iškepa puikiausiai, tik reik kept ant silpnos ugnies, man dar skaniau negu su virta mėsa :)

idarui as dedu pakepintus zalius kopustus su svogunu...laaabai skanu!!!

seip patys teisingiausi zemaiciai tai i bulviu mase yra dedami miltai,o norma butu tokia ,is sumaltu virtu bulviu padarykite apvalios duonos forma,tada peiliu padalinkite i 4 dalis,viena dali atsargiai isimkite ir vietoje jos ipilkite tokia dali miltu,po

O kad neplystu verciant, reikia nepagaileti i sutrintas bulves ideti daugiau miltu arba krakmolo, kam kaip skaniau..

RUDUDU gluse tu persiskaityk gerai recepta

eina sau jug neiskeps tas farsas jai zalia y vidu desi cia jau pievas rasot

lengva

Labai skaniai gavosi! Niam

o jeigu as neturiu galimybiu deti virta ,poto sumalta farsa,ka man tada daryti

As kaip kepu man visada gaunasi riebus labai igeria aliju gal kad dedu miltu

sveiki,na man atrodo,kad cia visi ufonautai-niekad negirdeje,nei ragave zemaitisku blynu?gal visi ne Lietuvoj gyvenat?

as datrau is virtos vistienos arba jautienos sumalame mesa ir miltu deti tikrai nereika,o reikia deti krahmola.

dekui uz receptuka Jums :) pirma karta gaminsiu Zemaitiskus blynus,tikiuosi "pirmas blynas bus neprisviles" kaip sakoma :) gaminsiu savo vyrui, jis afrikietis, tai vis gaminu lietuvisku patiekalu :) megsta visgi :) ziuresim ar blyneai patiks :) dekui dar

I zemaiciu blynus dedama ira virta mesyte sumalta, pries tai pakepinamas svoguniukas tik nesmarkiai, saukstelis sviestuko i mesyte mase, prieskoniu ,basiliko ,krapu vegetos.Nes patys zemaiciu blynai kepa netaip jau trumpai,tad kepintas farsas jis neperkep

kai jios perverciu jie plista kazkaip :)
man

dariau bet jie man nelabai gavosi ko reikia da dadeti kad jie perverciant nesuplistu :)

as kepu orkaiteje, mums su vyru taip skaniau

zemaiciai .... man skaniausia suvalgyciau 5 issiilgus , bet kadangi reik figura prisiziuret tai sau neleidziu, o jau kai tikrai noriu saldytu nusiperku

Vida,man asmeniškai,tai daug skaniau,kaip tik ne su virta,o su pakepinta mėsa...nors tikri "žemaičiai"turėtų būti kepami su virta mėsyte... :)

labai skanus blynai gavosi,gaminau su grybais labai, labai skanu,

sie blynai labai skanus ir su pakepintomis tarkuotomis morkomis ir svogunais bei suriu,taip pat su grybais,galima deti net virtus smulkintus kiausinius

I blyneliu vidu reiketu deti virta, malta mesa. Pries tai ja pakepinus su svogunais, pipirais.

labai skanu vietoj farso deti kepenu pasteta ir butinai sviesto ir grietines padazas.
Panašūs receptai
Daugiau receptųVerdančios žuvies kvapo nebus, jei puodą, kuriame ji verda, pridengsite lininio audinio gabalu ir ant jo užėsite dangtį.
Rodyti kitą patarimą