Žemaitiškas guliašas
- Kiauliena , 0,5 kilogramo
- Morkos , 1 vienetas
- Bulvės , 3 vienetai
- Aliejus , 2 valgomieji šaukštai
- Šparaginės pupelės , 100 gramų
- Svogūnai , 1 vienetas
- Porai , 1 vienetas
- Pienas , 1 stiklinė
- Miltai , 2 valgomieji šaukštai
- Grietinė , 2 valgomieji šaukštai
- Sviestas , 100 gramų
Kiaulienos sprandinę pjaustyti nedideliais, galima kvadratiniais gabaliukais, barstyti mėsos prieskoniais ir palikti keletui valandų.
Tuo metu galima paruošti salotas. Raudongūžį kopūstą sutarkuoti, berti truputėlį citrinos rūgštelės, druskos, pamaigyti ranka. Pjaustyti smulkiai porą ir svogūną, galima berti dar salotų prieskonių, dėti majonezą pagal skonį ir maišyti.
Keptuvėje įkaitinti aliejų ir lengvai apkepti mėsos gabaliukus.
Morkas smulkiau, šparagines pupeles pjaustyti gabaliukais, berti į vandenį puode, dėti prieskonių ir pavirti.
Apkepintą mėsą dėti į puodą su morkomis, šparaginėmis pupelėmis ir svogūnais, ir virti apie 30-40 min, kol mėsa minkšta.
Iš miltų, pieno ir grietinės paruošti skystoką mišinį ir palaipsniui supilti į mėsą.Truputį pavirti, trumpai, kol užverda. Baigiant sudėti sviestą, pamaišyti. Padažas turi gauti tirštokas, aišku, kas kaip mėgsta.
Bulves išvirti, barstyti krapais.
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųŽuvis bus baltos spalvos ir virdama nesubyrės, jei į vandenį įpilsite acto.
Rodyti kitą patarimą