Greita paieška
Receptai
Draugai

Žemaitiškas guliašas

Žemaitiškas guliašas
Rekomenduojame:
Įvertino 3 lankytojai

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Kiauliena , 0,5 kilogramo
  • Morkos , 1 vienetas
  • Bulvės , 3 vienetai
  • Aliejus , 2 valgomieji šaukštai
  • Šparaginės pupelės , 100 gramų
  • Svogūnai , 1 vienetas
  • Porai , 1 vienetas
  • Pienas , 1 stiklinė
  • Miltai , 2 valgomieji šaukštai
  • Grietinė , 2 valgomieji šaukštai
  • Sviestas , 100 gramų
Akcijos.lt - pirk ingredientus su nuolaida.
Gaminimo instrukcija:
  1. Kiaulienos sprandinę pjaustyti nedideliais, galima kvadratiniais gabaliukais, barstyti mėsos prieskoniais ir palikti keletui valandų.

  2. Tuo metu galima paruošti salotas. Raudongūžį kopūstą sutarkuoti, berti truputėlį citrinos rūgštelės, druskos, pamaigyti ranka. Pjaustyti smulkiai porą ir svogūną, galima berti dar salotų prieskonių, dėti majonezą pagal skonį ir maišyti.

  3. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir lengvai apkepti mėsos gabaliukus.

  4. Morkas smulkiau, šparagines pupeles pjaustyti gabaliukais, berti į vandenį puode, dėti prieskonių ir pavirti.

  5. Apkepintą mėsą dėti į puodą su morkomis, šparaginėmis pupelėmis ir svogūnais, ir virti apie 30-40 min, kol mėsa minkšta.

  6. Iš miltų, pieno ir grietinės paruošti skystoką mišinį ir palaipsniui supilti į mėsą.Truputį pavirti, trumpai, kol užverda. Baigiant sudėti sviestą, pamaišyti. Padažas turi gauti tirštokas, aišku, kas kaip mėgsta.

  7. Bulves išvirti, barstyti krapais.

Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Žuvis bus baltos spalvos ir virdama nesubyrės, jei į vandenį įpilsite acto.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Žuvies kotletai Čeburėkai Lietiniai su sūriu ir dešrelėmis Žemaičių blynai su faršu Kotletai su varške Troškinti šašlykai
Reklama
Prisijunk prie mūsų!