Greita paieška
Receptai
Draugai

Žirnių sriuba

Žirnių sriuba
Rekomenduojame:
Įvertino 1 lankytojas

Kategorijos: Karštos sriubos, Sriubos
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Žirniai , 150 gramų
  • Vanduo , 0,5 litro
  • Šoninė , 150 gramų
  • Porai , 100 gramų
  • Morkos , 150 gramų
  • Bulvės , 150 gramų
  • Lauro lapas , 1 vienetas
  • Svogūnas , 1 vienetas
  • Aliejus , 1 valgomasis šaukštas
  • Sultinys , 0,3 litro
  • Pipirai , 1 žiupsnelis
  • Dešrelės , 250 gramų
  • Petražolės , 1 saujelė
  • Salierų šaknys , 1 pundelis
Akcijos.lt - pirk ingredientus su nuolaida.
Gaminimo instrukcija:
  1. Sausus žirnius užpilame vandeniu ir mirkome 6-7 valandas. Po to, tame pačiame vandenyje juos užverdame. Po 30 min. įdedame šoninę, lauro lapelį ir dar 30 min. paverdame.

  2. Tuo tarpu nuvalytą porą, supjaustome žiedeliais, o petražoles, salierų šaknis, morką ir bulves supjaustome kubeliais. Sudedame į sriubą.

  3. Smulkiai supjaustome svogūną, pakepiname aliejuje ir sudedame į sriubą. Supilame mėsos sultinį ir verdame dar 20 min.

  4. Išimame šoninę ir lauro lapelį. Sriubą pagrūdame bulvių trintuvu. Šoninę supjaustome gabaliukais ir įdedame atgal į sriubą.

  5. Paskaninam šviežiai maltais pipirais ir nepjaustytomis parūkytomis kiaulienos dešrelėmis. Verdame dar 20 min. ant silpnos ugnies.

Receptą atsiuntė Agnė
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Morkose yra daug karotino. Kad organizmas jo pasisavintų daugiau – sumaišykite morkas su grietine ar trupučiu riebalų.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Virtos “gėlytės” Burokėlių salotos Troškinti šašlykai Nugarinės šašlykas Virtų bulvių cepelinai su mėsa Mieliniai čeburėkai
Reklama
Prisijunk prie mūsų!