Žirnių sriuba
- Žirniai , 150 gramų
- Vanduo , 0,5 litro
- Šoninė , 150 gramų
- Porai , 100 gramų
- Morkos , 150 gramų
- Bulvės , 150 gramų
- Lauro lapas , 1 vienetas
- Svogūnas , 1 vienetas
- Aliejus , 1 valgomasis šaukštas
- Sultinys , 0,3 litro
- Pipirai , 1 žiupsnelis
- Dešrelės , 250 gramų
- Petražolės , 1 saujelė
- Salierų šaknys , 1 pundelis
Sausus žirnius užpilame vandeniu ir mirkome 6-7 valandas. Po to, tame pačiame vandenyje juos užverdame. Po 30 min. įdedame šoninę, lauro lapelį ir dar 30 min. paverdame.
Tuo tarpu nuvalytą porą, supjaustome žiedeliais, o petražoles, salierų šaknis, morką ir bulves supjaustome kubeliais. Sudedame į sriubą.
Smulkiai supjaustome svogūną, pakepiname aliejuje ir sudedame į sriubą. Supilame mėsos sultinį ir verdame dar 20 min.
Išimame šoninę ir lauro lapelį. Sriubą pagrūdame bulvių trintuvu. Šoninę supjaustome gabaliukais ir įdedame atgal į sriubą.
Paskaninam šviežiai maltais pipirais ir nepjaustytomis parūkytomis kiaulienos dešrelėmis. Verdame dar 20 min. ant silpnos ugnies.
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųMorkose yra daug karotino. Kad organizmas jo pasisavintų daugiau – sumaišykite morkas su grietine ar trupučiu riebalų.
Rodyti kitą patarimą