Puodelyje užvirinkite stiklinę vandens su 125 g. sviestu. Į verdantį mišinį dalimis supilkite stiklinę miltų ir mediniu šaukštu intensyviai maišykite.
Masė turi gautis lygi ir blizgi. Palikite masę šiek tiek atvėsti (bet kad ne būtų pilnai atvėsusi). Įmuškite vieną kiaušinį, išmaišykite iki vientisos masės ir tą patį atlikite su likusiais 3 kiaušiniais.
Paruoštą masę sudėkite į konditerinį maišelį su plačiu antgaliu arba galima dėti su šaukšteliu ir į kepimo skardą išklota kepimo popieriumi išspauskite pyragaičius.
Prisiminkite, kad kepant pyragaičiai išsipūs, dėl to reikia palikti apie 1,5 cm. tarpelius tarp pyragaičių. Dėkite į įkaitintą orkaitę iki 190°C apie 20-30 min.
Kremo gamyba:
Užvirinkite 500 ml. pieno ir nukelkite nuo ugnies. 5 kiaušinių trynius išplakti su 100 g, cukraus iki baltumo, sudėti miltus, krakmolą (po 30 gr.).
Į užvirintą pieną po truputį supilti kiaušinių ir miltų masę, pastoviai maišant, kad nesutrauktų kiaušinių. Viską supylus vėl statyti puodą ant vidutinės ugnies.
Masę užvirinti ir pastoviai maišant mediniu šaukštu (kad neprisviltų). Nuo užvirimo, pavirkite dar apie 1 minutę, kol kremas sutirštės ir nukelkite nuo ugnies. Tada galima įpilti brendžio bei esencijų. Kremą atvėsinkite, karts nuo karto pamaišant kad nesusidarytų plėvelė.
Atvėsintą kremą sudėkite į konditerinį maišelį bei pripildykite iškeptus plikytus pyragaičius. Arba kremą galima dėti į pyragaičius tiesiog šaukšteliu įpjovus pyragaičius.