Spice.lt

Troškinys su dešrelėmis

Troškinys su dešrelėmis

Gaminimo instrukcija:
  1. ½ kg mažų dešrelių
    200 g raudonojo kopūsto
    300 g morkų
    200 g žaliųjų žirnelių
    1 poras
    1 geltonasis ankštpipiris
    sviestas arba margarinas
    Padažui:
    200 g 38 % riebumo grietinės arba grietinėlės
    2 valgomieji šaukštai dijon garstyčių
    1 valgomasis šaukštas pomidorų tyrės
    1–2 valgomieji šaukštai cukraus
    1 valgomasis Herbes de Provence šaukštas

  2. 1. Suplakite padažo ingredientus.

    2. Nuplaukite daržoves. Supjaustykite riekutėmis morkas ir porus. Morkas ir raudonąjį kopūstą apvirkite, kad suminkštėtų. Porus, žirnelius ir ankštpipirius sudėkite į verdantį vandenį ir palaikykite, kad sušiltų.

    3. Sudėkite dešreles į dengtą indą (skirtą troškinti orkaitėje) ir apvirkite.

    4. Nupilkite vandenį ir pakepinkite dešreles riebaluose.

    5. Sumaišykite dešreles su šiltomis daržovėmis. Patiekite su padažu ir virtais makaronais, ryžiais arba bulvėmis