- Pradžia »
- Straipsniai »
- Pasaulio virtuvės
Pasaulio virtuvės

Pabuvus kurse su Marcu, susidarė įspūdis, kad prancūzai į virtuvę ir gaminimą žiūri labai rimtai – visi produktai tiksliai pasverti, kiekiai atmatuoti, viskas vyksta tiksliai pagal eilę, improvizacijoms vietos nėra, tačiau viskas vyksta taip natūraliai ir nepastebimai lyg tai būtų įgimtas visų prancūzų bruožas. Smagu, jog vesdamas kursą Marcas neakcentuoja tam tikro recepto, o kalba apie gaminimo principus, kurie pritaikomi bet kokiame...

Keliaudamas po Italijos regionus ir Siciliją labai nustebau, nes italai negamina jokiu įmantrių patiekalų, o labai paprastą, bet skanų maistą. Aš nekalbu apie Italijos didmiesčius, kur yra tikrai super gerų restoranų. Bet mano misija buvo aplankyti tas vietas, kur mažiausiai turistų ir kur maistas gaminamas pagal senovės papročius. Pagrindinė taisyklė: valgyti daug ir riebiai :) Ypač šiaurės Italijoj nereti pietūs susideda iš polentos su...

Iki atidarydamas Moksha dirbo pramonės srityje, kuri atvedė jį Estija. Ten sutiko lietuvaitę Laurą, su kuria po vedybų atvyko gyventi į Lietuvą ir šiemet ryžosi įgyvendinti svajonę pavadinimu - Moksha. Iki atidarydamas savo restoraną Binish yra dirbęs ne tik indų virtuvėje, bet ir italų, afrikiečių bei kiniečių.

Italija – tai picos, spagečių, alyvuogių aliejaus, espreso (it. espresso) kavos bei kapučino šalis. Itališka virtuvė įvairi ir skirtinga visoje Italijoje. Tai ne tik tradiciniai makaronai bet ir gausybė daržovių, vaisių, žuvies, sūrio patiekalų.

Indiška virtuvė – viena seniausių ir tobuliausių. Indams valgymas suteikia ypatingo džiaugsmo. Net skurdžiai gyvenančios šeimos maistui skiria labai daug dėmesio, nes ir paprastus ryžius pagardinti galima įvairiomis čia augančiomis daržovėmis ar vaisiais, prieskoninių žolelėmis, tad patiekalas gali įgauti vis kitokius skonius.

Nepaisant to, kad pasaulyje daug įvairiausių dietų, mitybos specialistai vieningai sutaria, jog nuo maisto kiekio ir kokybės priklauso žmogaus sveikata bei jo gyvenimo trukmė. Kinų dietologai pateikia savą kovos su nutukimo epidemija metodą. Štai tokie yra jų pagrindiniai akcentai, paremti kinų virtuvės ir gyvenimo būdo paslaptimis.
Jei norite ilgiau išlaikyti salotų lapus, nuplaukite juos ir suvynioję į servetėlę, sudėkite į celofaninį maišelį.
Rodyti kitą patarimą