Straipsniai
Greita paieška
Receptai
Draugai

Patarimai

Tuoj ateina svečiai!
Tuoj ateina svečiai!

Šiais laikais galime tik pasidžiaugti, kad visi draugai ir bičiuliai turi mobiliuosius telefonus bei galioja nerašyta taisyklė: prieš užsukant į svečius privaloma paskambinti. Deja, tai vis dėlto neišvaduoja nuo netikėtų svečių problemos. Tikriausiai ir tau teko patirti šoką, kai paskambina draugė ar giminaitė ir džiugiai šūkteli tau į ausį: "Kaip tik važiuoju pro šalį, po pusvalandžio užsuksiu!". Jau geriau tokiu atveju būti užkluptai be...

Kaip išsirinkti pjaustymo lentelę?
Kaip išsirinkti pjaustymo lentelę?

Puikios šeimininkės virtuvėje turėtų būti 4 pjaustymo lentelės: viena - žuviai, antra - žaliai mėsai, trečia - duonai ir ketvirta - likusių produktų pjaustymui.

Žalingi indai: ką palikti, o ką - išmesti?
Žalingi indai: ką palikti, o ką - išmesti?

Lietuviai tradiciškai naudodavo medinius indus. Beje, tikdavo tikrai toli gražu ne bet kokia mediena – didelę reikšmę turėjo jos gydomosios savybėms.

Mažos gudrybės
Mažos gudrybės

Žiedinių kopūstų spalvą išsaugosime, jei juos virdami į vandenį įbersime šaukštelį cukraus.

Jeigu norite, kad burokėliuose liktų kuo daugiau vitaminų, juos virkite pasūdytame vandenyje.

Patartina į bulvių košę pilti tik karštą pieną, nes nuo šalto ji pasidaro tamsi.

Koldūnų gaminimo ypatumai
Koldūnų gaminimo ypatumai

Koldūnai yra paplitę po visus pasaulio kraštus. Tačiau priklausomai nuo šalies, receptas įvairuoja. Pavyzdžiui, Italijoje jie vadinami ravioli, Kinijoje ir kitose Azijos šalyse – cziao czy, baozcy ir kiti sudėtingi pavadinimai, kuriuos sunku pakartoti, Kaukaze – manty, tušpara ir t.t.

Ar žinote kaip virti raudonąsias pupeles?
Ar žinote kaip virti raudonąsias pupeles?

Gamtoje galima rasti daugiau nei 200 pupelių rūšių. Yra baltosios ir raudonosios, juodosios ir purpurinės, o taip pat egzistuoja ir dekoratyvinės pupelės. Populiariausia ir labiausiai paplitusi rūšis yra raudonosios rūšies pupelės, vadinamosios Kidni. Pupeles daug kas mėgsta, juk jos ne tik skanios, bet ir naudingos mūsų sveikatai ir organizmui.

Citrina - universali priemonė jūsų sveikatai ir grožiui
Citrina - universali priemonė jūsų sveikatai ir grožiui

Siekdami būti sveiki ir gražūs, dažnai griebiamės brangiausių medikamentų ir priemonių, tačiau nepelnytai pamirštame visai šalia esančią natūraliai pagalbą teikiančias priemones. Tiesiog neįtikėtina, kiek daug gali paprasčiausia citrina. Ji tinka visais gyvenimo atvejais.

Naminių makaronų ruošimo principai
Naminių makaronų ruošimo principai

Naminių makaronų gamybai naudokite tik ypač kietus kvietinius miltus, paprastai tokie miltai žymimi - 00 kodu. Skaniausi makaronai pagaminti iš ekologiškų, laisvėje lakstančių vištų kiaušinių.

Mitybos mitai. Visa tiesa dietos efektyvumą ir riebalų deginimą
Mitybos mitai. Visa tiesa dietos efektyvumą ir riebalų deginimą

Vilniaus pedagoginio universiteto Technologinio ugdymo katedros profesorė, habilituota mokslų daktarė Manefa Miškinienė padeda sugriauti mitus, susijusius su sveika mityba.

Ką daryti, kai virtuvėje įsiveisia kandys?
Ką daryti, kai virtuvėje įsiveisia kandys?

Šalį jau bemaž mėnesį sukaustę šalčiai daugelį priverčia likti namuose. Baimindamiesi sužvarbti gyventojai vis daugiau laiko praleidžia įsitaisę šiltuose būstuose, kuriuose taip pat laiką mėgsta leisti maistinės kandys, tūnančios virtuvės spintelėse ir užkaboriuose.

Ar žinote, kad...

Morkose yra daug karotino. Kad organizmas jo pasisavintų daugiau – sumaišykite morkas su grietine ar trupučiu riebalų.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Šviežių kopūstų sriuba Šokoladinis pyragas su kriaušėmis Žemės riešutų pyragas Spageti makaronų apkepas Grybų padažas Troškinti šašlykai
Reklama
Prisijunk prie mūsų!