- Pradžia »
- Straipsniai »
- Sveikata
Sveikata

Kiekviena moteris privalo rūpintis ne tik savo, vaikų, bet ir mylimųjų sveikata. Štai produktai, kurie reikalingi Jūsų vyro sveikatai ir gerai savijautai.

Importuojami vaisiai iš egzotinių šalių jau seniai nėra deficitas ir jais galime mėgautis kiekvieną dieną.

Įvairiausi prieskoniai kiekvienam patiekalui suteikia neįtikėtiną skonį, padaro jį sotesnį ir sodresnį. Tačiau ar žinojote, jog gardindami patiekalus aštriais prieskoniais galite atsisveikinti ir su papildomais kilogramais. Mėsa pagardinta čili pipirais ar garstyčiomis pagreitina medžiagų apykaitą net 25 procentais! Taigi sužinokime daugiau apie prieskoninias žoles.

Namų daktaru tituluojamą alaviją šiais laikais auginamą išvystame vis rečiau, o juk jis gali tapti nepakeičiamu vaistu: sakoma, kad alavijas gydo odos sužeidimus (nudeginimus, žaizdeles, bėrimus), padeda sumažinti skausmą, skatina audinių regeneraciją, padeda išvengti vidurių užkietėjimo ir t.t.

Norėčiau su jumis pasidalinti keletu odos priežiūros medumi paslapčių. Medaus gerbėjos jau žino, kad neverta išleisti šimtus ar net tūkstančius litų drėkinamiesiems ar stabdantiems senėjimo procesus kremams. Pamėginkite namuose pasigaminti „lengvą“ medaus toniką ir suprasite, apie ką šneku. Ir prisiminkite, kad prekybos centrų lentynose daugelio kremų sudėtyje taip pat rasite šio mažo stebuklo – medaus.

Visi puikiai žinome, kad maistą visuomet reikia gerai sukramtyti, o valgyti reikėtų niekur neskubant. Tačiau ar dažnai šitaip elgiamės? Ar mokame mėgautis kiekvienu kąsniu, ar tiesiog pripuolame prie maisto tam, kad nebeurgztų skrandis?

Manote, jog bananai jau yra tikrų tikriausia atgyvena ir mieliau renkatės kur kas egzotiškesnius vaisius, kurie taip gražiai atrodo parduotuvių lentynose? Veltui. Bananai visais laikais buvo, yra ir bus vienas naudingiausių vaisių žmogaus sveikatai.

„Tikiuosi, kad ne tik mada, kad daugiau žmonių pradėjo galvoti apie tai ką jie deda sau į burną... ar maistas, kurį valgo yra geras kūnui, sielai. O jeigu, tai yra mada - džiugu, kad būti sveiku šiandien yra madinga!!!“

Žaliavalgystė tai toks mitybos būdas, kuomet žmogus nevalgo kepto, virto, troškinto ar kitaip termiškai apdoroto maisto. Žmonės, propoguojantys ši mitybo būdą, maistą kaitina ne aukštesnėje nei 43 C temperatūroje arba visiškai jo termiškai neapdoroja. Taip maiste išsaugomi vitaminai, nesunaikinami enzimai ir veikliosios medžiagos.
Jei greitai atitirpinsite užšaldytą maisto produktą neteksite daug maistinių, ekstrakcinių, kitų biologiškai vertingų maisto komponentų. Geriausia tokius produktus atšildyti 4 laipsnių temperatūroje - šaldytuvo lentynoje, kuri yra labiausiai nutolusi nuo šaldymo kameros.
Rodyti kitą patarimą