- Pradžia »
- Straipsniai »
- Pasaulio virtuvės »
- Indiškos virtuvės restoranas Lietuvoje
Indiškos virtuvės restoranas Lietuvoje
2012-07-30 12:03:04
Nebijote rizikuoti ir mėgstate naujoves? Jeigu - taip, tai naujas indiškas resotaranas Lietuvoje turėtų Jums patikti. Trumpas interviu su šio restorano įkūrėju Binish Kuruvilla.
Kas pastūmėjo atidaryti savo restoraną Lietuvoje?
Atsidaryti savo restoraną buvo tik laiko klausimas. Visada mėgau gaminti, ir svajojau apie nuosavą virtuvę. Savo restoraną atidariau Lietuvoje, nes tai naujieji mano namai.
Ar iš Lietuvoje perkamų produktų, pavyksta pagaminti orginalaus skonio indiškus patiekalus?
Daugiau negu pusė produktų, kuriuos naudoju, lengvai prieinami Lietuvoje. Tačiau kokybė ir kainos, kuriomis prekiaujama Lietuvoje, verčia mus užsisakinėti ir siųsdintis prekes (prieskonius) iš Jungtinės Karalystės.
Gandas ar tiesa, kad kol negavote tikrų indiškų prieskonių siuntos, tol neatidarėte savo restorano?
Tai galbūt labiau gandai. Sutapimas, tuo pat metu nerimastingai laukėme prieskonių siuntos ir baiginėjome įsirenginėti virtuvę.
Galbūt radote kažkokių panašumų tarp Lietuviškos ir Indiškos virtuvės?
Nieko, išskyrus tai, kad ir ten, ir ten maisto gamybai naudojama druska ir ugnis :)
Nors visada svajojo apie darbą virtuvėje ir nuosavo restorano atidarymą, iki atidarydamas Moksha dirbo pramonės srityje, kuri atvedė jį Estiją. Ten sutiko lietuvaitę Laurą, su kuria po vedybų atvyko gyventi į Lietuvą ir šiemet ryžosi įgyvendinti svajonę pavadinimu - Moksha. Iki atidarydamas savo restoraną Binish yra dirbęs ne tik indų virtuvėje, bet ir italų, afrikiečių bei kiniečių.
Nuotraukoje su kolega Linu, kuris taip pat dirba Moksha restorane.
- Komentuoti
Panašūs straipsniai

Indiška virtuvė – viena seniausių ir tobuliausių. Indams valgymas suteikia ypatingo džiaugsmo. Net skurdžiai gyvenančios šeimos maistui skiria labai daug dėmesio, nes ir paprastus ryžius pagardinti galima įvairiomis čia augančiomis daržovėmis ar vaisiais, prieskoninių žolelėmis, tad patiekalas gali įgauti vis kitokius skonius.

Italija – tai picos, spagečių, alyvuogių aliejaus, espreso (it. espresso) kavos bei kapučino šalis. Itališka virtuvė įvairi ir skirtinga visoje Italijoje. Tai ne tik tradiciniai makaronai bet ir gausybė daržovių, vaisių, žuvies, sūrio patiekalų.

Nepaisant to, kad pasaulyje daug įvairiausių dietų, mitybos specialistai vieningai sutaria, jog nuo maisto kiekio ir kokybės priklauso žmogaus sveikata bei jo gyvenimo trukmė. Kinų dietologai pateikia savą kovos su nutukimo epidemija metodą. Štai tokie yra jų pagrindiniai akcentai, paremti kinų virtuvės ir gyvenimo būdo paslaptimis.
Jei norite ilgiau išlaikyti salotų lapus, nuplaukite juos ir suvynioję į servetėlę, sudėkite į celofaninį maišelį.
Rodyti kitą patarimą