Straipsniai
Greita paieška
Receptai
Draugai

Interviu su Lietuvoje gyvenančiu prancūziškos virtuvės šefu Marcu

2012-08-31 09:18:35
Spausdinti Komentarai     Teksto dydis
Interviu su Lietuvoje gyvenančiu prancūziškos virtuvės šefu Marcu

Marcas yra iš Prancūzijos, Bretanės, kur dirbo prancūziškame restorane. Atvykęs į Lietuvą jis taip pat sidarbbino virtuvėje. Jo gaminamų patiekalų galite paskanauti „Stiklių“ restorane, o pasisemti patirties ir kartu pasigaminti  vakarienę – kulinarijos lofte „Čiop Čiop“, kur beveik kas mėnesį rengiami Prancūzijos virtuvės kursai.
Kol Marcas kruopščiai ruošėsi kursui, mes jo paklausėme keleto klausimų
.
 
– Ką moka gaminti kiekvienas prancūzas?
– Omletą, vidutiniškai apkeptą su mėsa ar daržovėmis.
 
– Kokie pagrindiniai prancūziškos virtuvės principai?
– Kaip ir Italijoje, paprasta pagaminti skanius patiekalus iš kokybiškų ir šviežių ingredientų. Pusė darbo jau padaryta produktų gamintojų.
 
– Kokie panašumai tarp lietuviškos ir prancūziškos virtuvės? Ar galėtum jas palyginti?
– Kaip ir Lietuva, Prancūzija turi daug tradicinių, regioninių receptų.
 
– Kokių produktų pasigendi gamindamas Lietuvoje?
– Labiau nei kažkokių produktų čia pasigendu įpročių kasdien apsipirkinėti turgeliuose, specializuotose parduotuvėlėse. Mėsos, duonos, konditerijos ir kitokios parduotuvėlės labai paplitusios Prancūzijoje. Jose – nuostabus gaminių ar produktų pasirinkimas ir tikrai nebrangu. Tuo labai džiaugiuosi grįžęs į savo šalį.
 
Pabuvus kurse su Marcu, susidarė įspūdis, kad prancūzai į virtuvę ir gaminimą žiūri labai rimtai – visi produktai tiksliai pasverti, kiekiai atmatuoti, viskas vyksta tiksliai pagal eilę, improvizacijoms vietos nėra. Tačiau viskas vyksta taip natūraliai ir nepastebimai lyg tai būtų įgimtas visų prancūzų bruožas. Smagu, jog vesdamas kursą Marcas neakcentuoja tam tikro recepto, o kalba apie gaminimo principus, kurie pritaikomi bet kokiame recepte, bet kokioje virtuvėje, o kartu su juo pasigamintos vakarienės skonis privertė aikčioti visus kurso dalyvius.


Artimiausias kursas su Marcu d‘Erceville vyks rugsėjo 10 dieną.
 

Komentarai0

Panašūs straipsniai

Indiška virtuvė
Indiška virtuvė

Indiška virtuvė – viena seniausių ir tobuliausių. Indams valgymas suteikia ypatingo džiaugsmo. Net skurdžiai gyvenančios šeimos maistui skiria labai daug dėmesio, nes ir paprastus ryžius pagardinti galima įvairiomis čia augančiomis daržovėmis ar vaisiais, prieskoninių žolelėmis, tad patiekalas gali įgauti vis kitokius skonius.

Kinijos mitybos paslaptys
Kinijos mitybos paslaptys

Nepaisant to, kad pasaulyje daug įvairiausių dietų, mitybos specialistai vieningai sutaria, jog nuo maisto kiekio ir kokybės priklauso žmogaus sveikata bei jo gyvenimo trukmė. Kinų dietologai pateikia savą kovos su nutukimo epidemija metodą. Štai tokie yra jų pagrindiniai akcentai, paremti kinų virtuvės ir gyvenimo būdo paslaptimis.

Trumpas interviu su virtuvės šefu Ronaldu Nagrockiu
Trumpas interviu su virtuvės šefu Ronaldu Nagrockiu

Keliaudamas po Italijos regionus ir Siciliją labai nustebau, nes italai negamina jokiu įmantrių patiekalų, o labai paprastą, bet skanų maistą. Aš nekalbu apie Italijos didmiesčius, kur yra tikrai super gerų restoranų. Bet mano misija buvo aplankyti tas vietas, kur mažiausiai turistų ir kur maistas gaminamas pagal senovės papročius. Pagrindinė taisyklė: valgyti daug ir riebiai :) Ypač šiaurės Italijoj nereti pietūs susideda iš polentos su žvėri...

 Daugiau straipsnių
Ar žinote, kad...

Pjaustyti rokforo sūrį bus lengviau, jei peilį suvilgysite karštu vandeniu.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Įdaryti makaronų vamzdeliai Bulvės keptos folijoje Žuvies vyniotinis Virtos “gėlytės” Vištienos šaltiena Mielinė plonapadės picos tešla
Reklama
Prisijunk prie mūsų!