Straipsniai
Greita paieška
Receptai
Draugai

Kodėl kiekvienuose namuose turi būti po sulčiaspaudę?

2016-07-29 15:56:40
Spausdinti Komentarai     Teksto dydis
Kodėl kiekvienuose namuose turi būti po sulčiaspaudę?

Valgyti daugiau vaisių ir daržovių, gerti sultis, ruošti žaliuosius kokteilius – tokie išsikeliami tikslai, nusprendus pradėti maitintis sveikiau. Tam reikia ne tik papildyti racioną žalumynais, tačiau ir įsigyti papildomos technikos. Anot didžiausios Lietuvoje elektroninės parduotuvės Pigu.lt smulkios buitinės technikos ekspertų, pirmasis taikinys pirkinkių sąraše dažniausiai būna sulčiaspaudės. Tai išties naudingas prietaisas, padedantis paįvairinti savo mitybos racioną sveikais gėrimais ir kokteiliais.

 

Šiuolaikinės sulčiaspaudės leidžia iš karto spausti sultis iš skirtingų vaisių ir daržovių, tad galima lengvai pasigaminti sulčių kokteilius – ir sau, ir svečiams. Tačiau ar verta stengtis, spausti sultis namuose ir jas gerti reguliariai? Mitybos specialista atsako – verta!

 

Kodėl verta gerti ką tik spaustas sultis?

 

Vaisiai ir daržovės yra puikus maistinių medžiagų, vitaminų ir mineralų šaltinis. Tačiau valgant tiesiog vaisius ar daržoves, maistinės medžiagos pasisavinamos gerokai lėčiau nei geriant sultis. Kartu su sultimis organizmas gauna ir daug ląstelienos, būtinos cholesterolio kiekiui reguliuoti bei saugoti gaubtinę žarną. Organizmas visą gaunamą maistą paverčia į skystį, kad lengviau pasisavintų maistines medžiagas. Todėl geriant sultis, mes padedame organizmui ir maksimaliai pasisaviname naudingas organizmui medžiagas.

 

sulčiaspaudės į skrandį – tai taisyklė, kurią turėtų prisiminti kiekvienas, nusprendęs sveikiau gyventi. Išspaustų sulčių nereikėtų laikyti, jas reikia išgerti iškarto. Net ir laikomos sandariai bei šaldytuve, šviežios sultys netenka didžiosios dalies savo maistinių bei gydomųjų savybių. Ši taisyklė negalioja tik burokėlių sultims, kurias reikia bent 2-3 valandas palaikyti, jog išgaruotų eteriniai aliejai (jie daugeliui žmonių sukelia pykinimą).

 

Kaip reikia gerti sultis?

 

Ar yra taisyklės kaip gerti sultis? Pasirodo yra, tačiau jas daugelis ignoruoja, greičiausiai tiesiog iš paprasčiausio nežinojimo. Skanios sultys dažniausiai dideliais gurkšniais išgeriamos vienu įkvėpimu ir viskas tuo baigiasi. Iš tikro baigiasi ir dar be naudos organizmui – taip sultys nėra suvirškinamos ir organizmas nepasisavina maistingųjų medžiagų.

 

Būtina atminti, kad sultys yra maistas, todėl jas ir reikia gerti kaip maistą, lėtai, po gurkšnį, ne iš karto nuryjant, o kiek palaikant burnoje. Sultys turi susimaišyti su burnoje esančiomis seilėmis, tai yra svarbus virškinimo proceso etapas. Tuomet nuslinkusios į skrandį, sultys yra suvirškinamos ir taip organizmas gauna visas maistines medžiagas. Kitaip pasakius, nauda būna tik tuomet, kai iš lėto mėgaujamasi šviežių sulčių stikline.

 

Kaip jau minėta, sultys yra maistas, tad su kitu maistu jų maišyti nereikėtų. Sultys gali būti tarsi užkandis, kai išalkstama ar tiesiog pusvalandis prieš maistą – tarsi maisto papildai. Sulčių nerekomenduojama gerti po valgymo ar valgio metu, kadangi jos gali apsunkinti virškinimo procesus ir sukelti rūgimą skandyje, kuris yra nemalonaus burnos kvapo ar rėmens priežastis. 

Komentarai0

Panašūs straipsniai

Japonų šitake grybai
Japonų šitake grybai

Šitake grybą Japonijoje maistui ir ligoms gydyti vartoja daugiau nei 2000 metų. Senovės Japonijoje jis buvo toks brangus, kad juo mėgautis galėjo tik valdovai ir jiems artimiausi žmonės. Ant medžių kamienų augantį grybą dar vadina miegančiojo Budos grybu. Iš Japonijos Šitake paplito į Kiniją ir Korėją, Tolimuosius Rytus ir iš ten po visą pasaulį. Gurmanams tai išskirtinis delikatesas.

Keisčiausi vaikų gimtadienio tortai
Keisčiausi vaikų gimtadienio tortai

Šiais laikais nustebinti vaikus būna vis sunkiau, tačiau šie tortai kiekvienam vaikui paliktų tikrai didelį įspūdį!

Vokietijos vynų regionai bei vynai
Vokietijos vynų regionai bei vynai

Dauguma Vokietijos vynuogynų yra prie pačios šiauriausios „vyno klimato juostos“ ribos. Būtent ten šalčiui neatsparios vynuogės gali augti tik apsaugotose saulėtose plantacijose. Vynuogynai Vokietijoje auginami labai seniai - nuo Karolio Didžiojo laikų. Vynuogės į šį kraštą pradėtos vežti Šiaurės romėnams užkariavus Galiją. Vynuogynai pradėti sodinti prie Reino, Mozelio upių, nes svarbiausia buvo vynuogių išplukdymas laivais.

 Daugiau straipsnių
Ar žinote, kad...

Kepant žuvį nebus nemalonaus žuvies kvapo, jei į keptuvę įdėsite porą citrinos griežinėlių.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Biskvitinis pyragas Virtų bulvių cepelinai su mėsa Šokoladinis pyragas su kriaušėmis Želė tortas „Vasarėlė“ Burokėlių salotos Abrikosų pyragas
Reklama
Prisijunk prie mūsų!