- Pradžia »
- Straipsniai »
- Tai įdomu »
- Stalo puošyba vaisiais
Stalo puošyba vaisiais
2012-04-12 12:16:31
Ar žinote, kad iš vaisių galima padaryti neįtikėtinus meno šedevrus? Pažiūrėkite ir įsitikinkite patys. Gal pasisemsite idėjų kaip puošti savo švenčių stalą.
- Komentuoti
Panašūs straipsniai

Šitake grybą Japonijoje maistui ir ligoms gydyti vartoja daugiau nei 2000 metų. Senovės Japonijoje jis buvo toks brangus, kad juo mėgautis galėjo tik valdovai ir jiems artimiausi žmonės. Ant medžių kamienų augantį grybą dar vadina miegančiojo Budos grybu. Iš Japonijos Šitake paplito į Kiniją ir Korėją, Tolimuosius Rytus ir iš ten po visą pasaulį. Gurmanams tai išskirtinis delikatesas.

Izraelyje, žydų ir arabų kaime gimęs arabų kilmės menininkas Wahat-al-Salam mėgsta eksperimentuoti su kasdienybėje sutinkamais daiktais. Pasinaudodamas paprasta lydymo ir džiovinimo technika jis sukūrė indus iš apelsino žievės.

Dažniausiai balta tekila geriama atšaldyta su citrina ir druska. Prie gold tekilos puikiai tinka apelsino skiltelė su cinamonu. Nereikia pamiršti, kad tai puikus ingredientas įvairiems kokteiliams, iš kurių populiariausias „Margarita". Premium tekila (reposado, añejo) turėtų būti geriama kambario temperatūros (be citrinos ir druskos), kad galėtų atsiskleisti ypatingas jos aromatas. Garsus krištolinių taurių gamintojas „Riedel" netgi sukūrė spe...
Tešla nelips prie rankų, jei jas pasitepsite aliejumi.
Rodyti kitą patarimą