- Pradžia »
- Straipsniai »
- Pasaulio virtuvės »
- Trumpas interviu su virtuvės šefu Ronaldu Nagrockiu
Trumpas interviu su virtuvės šefu Ronaldu Nagrockiu
2012-07-30 12:41:30
Kuo ypatinga Itališka virtuvė, kaip vyksta darbas Jamie Oliver vadovaujamo restorano virtuvėje ir įkitus įdomus klausimus atsako virtuvės šefas Ronaldas Nagrockis.
1. Kokie buvo didžiausi kulinariniai atradimai, keliaujant po Italiją ir dirbant itališkame restorane? Gal kažkuo nustebino italų maisto kultūra, atradai anksčiau nežinotų derinių, maisto paruošimo triukų?
Keliaudamas po Italijos regionus ir Siciliją labai nustebau, nes italai negamina jokiu įmantrių patiekalų, o labai paprastą, bet skanų maistą. Aš nekalbu apie Italijos didmiesčius, kur yra tikrai super gerų restoranų. Bet mano misija buvo aplankyti tas vietas, kur mažiausiai turistų ir kur maistas gaminamas pagal senovės papročius. Pagrindinė taisyklė: valgyti daug ir riebiai :) Ypač šiaurės Italijoj nereti pietūs susideda iš polentos su žvėriena, rissoto ir riebaus deserto, o Sicilijoj valgo gaiviai: jūros gėrybes, gelato, daržoves.
2. Ko verta išmokti iš Jamie Oliver? Kuo išskirtinė atmosfera jo restoranuose/ jo patiekalai?
Svarbiausia - kokybė ir greitis. Restoranuose yra absoliuti tvarka, švara bei kokybė. Tas pats patiekalas, kol nukeliauja iki stalo yra paragaujamas mažiausiai 3 skirtingų asmenų. Yra atsižvelgiama absoliučiai į viską: kokybę, temperatūrą, kiekius ir t.t. Jeigu kažkas neatitinka standartų, viskas yra išmetama ir pradedama gaminti iš naujo. Dar labai svarbus dalykas yra klientų greitas aptarnavimas. Visi patiekalai vienu metu turėdavo iškeliauti per 7 minutes. Viskas nuo pat ryto taip kruopščiai pasiruošta, kad gavus užsakymą, tau belikdavo užbaigti kepimą, viską gražiai sudėti i lekštę ir su visais kitais patiekalais duoti pagrindiniam šefui ragauti ir tik tada iškeliaudavo ant stalo. Restorane virtuvė buvo suskirstyta sekcijom: žuvies, mėsos, pastos, užkandžių, desertų ir t.t. Ir vienam staliukui užsakius 4 skirtingus patiekalus, visos sekcijos turėdavo pagaminti vienu metu. Žodžiu buvo tikras košmaras, nes 12val per dieną stovėdavo prie įėjimo žmonių eilė :)
3. Kokios pagrindinės taisykles galioja, gaminant itališką maistą?
Šviežia, paprasta, bet labai skanu ir greita.
Artimiausias kursas su Ronaldu Nagrockiu, dirbusiu JAMIE OLIVER "Jamie's Italian" restorane – 2012.08.02 Čiop Čiop kulinarijos lofte, registruokitės: http://www.ciopciop.lt/kursas/italijos-virtuve-40.
- Komentuoti
Panašūs straipsniai

Italija – tai picos, spagečių, alyvuogių aliejaus, espreso (it. espresso) kavos bei kapučino šalis. Itališka virtuvė įvairi ir skirtinga visoje Italijoje. Tai ne tik tradiciniai makaronai bet ir gausybė daržovių, vaisių, žuvies, sūrio patiekalų.

Nepaisant to, kad pasaulyje daug įvairiausių dietų, mitybos specialistai vieningai sutaria, jog nuo maisto kiekio ir kokybės priklauso žmogaus sveikata bei jo gyvenimo trukmė. Kinų dietologai pateikia savą kovos su nutukimo epidemija metodą. Štai tokie yra jų pagrindiniai akcentai, paremti kinų virtuvės ir gyvenimo būdo paslaptimis.

Pabuvus kurse su Marcu, susidarė įspūdis, kad prancūzai į virtuvę ir gaminimą žiūri labai rimtai – visi produktai tiksliai pasverti, kiekiai atmatuoti, viskas vyksta tiksliai pagal eilę, improvizacijoms vietos nėra, tačiau viskas vyksta taip natūraliai ir nepastebimai lyg tai būtų įgimtas visų prancūzų bruožas. Smagu, jog vesdamas kursą Marcas neakcentuoja tam tikro recepto, o kalba apie gaminimo principus, kurie pritaikomi bet kokiame recepte...
Obuoliuose esančios rūgštys žadina apetitą, o taip pat padeda pasisavinti kitą maistą.
Rodyti kitą patarimą