Greita paieška
Receptai
Draugai

Graikijos virtuvė

Fyllo krepšeliai su feta ir špinatais

Ingredientai: Fyllo tešla - 4 lapai, Sviestas - 100 gramų, Feta sūris - 120 gramų, Špinatai - 150 gramų, Paprika, marinuota - 1 skardinė, Kiaušiniai - 1 vienetas, Pipirai - 1 žiupsnelis, Muskatas - 1 žiupsnelis

Grakiškas padažas

Ingredientai: Natūralus jogurtas - 0.5 stiklinės, Agurkas - 2 vienetai, Česnakai - 2 skiltelės, Krapai - 1 valgomasis šaukštas, Citrinos sultys - 1 vienetas, Druska - 1 žiupsnelis, Pipirai - 1 žiupsnelis

Graikiškos salotos

Ingredientai: Salotos - 100 gramų, Agurkai - 100 gramų, Pomidorai - 2 vienetai, Paprika - 0.5 vieneto, Mėlynieji svogūnai - 1 vienetas, Juodosios alyvuogės - 1 saujelė, Feta sūris - 120 gramų, Alyvuogių aliejus - 2 valgomieji šaukštai, Citrinos sultys - 2

Traški vištiena

Ingredientai: Vištienos blauzdelės - 4 vienetai, Pasukos - 0.5 stiklinės, Druska - 1 žiupsnelis, Imbieras - 1 arbatinis šaukštelis, Česnakai - 1 skiltelė, Čili pipirai - 1 arbatinis šaukštelis, Druska - 1 žiupsnelis, Kiaušiniai - 1 vienetas, Pienas - 3 va

Grybų ir laukinių ryžių salotos

Ingredientai: Laukiniai ryžiai - 1 stiklinė, Sultinys - 2 stiklinės, Aliejus - 1 valgomasis šaukštas, Porai - 3 vienetai, Česnakai - 2 skiltelės, Grybai - 250 gramų, Čiobreliai - 1 arbatinis šaukštelis, Druska - 1 žiupsnelis, pipirai - 1 žiupsnelis, Kepin

Graikiškas apkepas

Ingredientai: Kalafiorai - 2 kilogramai, Svogūnai - 2 galvos, Morkos - 3 vienetai, Grybai - 200 gramų, Rūkytas kumpis - 200 gramų, Grietinėlė - 200 mililitrų, Fermentinis sūris - 200 gramų, Miltai - 1.5 valgomojo šaukšto, Druska - 1 žiupsnelis

Salotų užpilas su medumi

Ingredientai: Medus - 60 mililitrų, Alyvuogių aliejus - 2 valgomieji šaukštai, Obuolių actas - 3 valgomieji šaukštai, Dižono garstyčios - 2 arbatiniai šaukšteliai, Aguonos - 1 arbatinis šaukštelis, Druska - 1 žiupsnelis, pipirai - 1 žiupsnelis

Krevečių užkandis

Ingredientai: Krevetės su kevalu - 10 vienetų, Alyvuogės - 8 vienetai, Alyvuogių aliejus - 1 valgomasis šaukštas, Baltas vynas - 50 mililitrų

Graikiškos salotos

Ingredientai: Salotos - 2 gūželės, Mėlynas svogūnas - 2 galvos, Pievagrybiai - 100 gramų, Feta sūris - 150 gramų, Juodosios alyvuogės - 2 saujelės, Pomidorai - 3 vienetai, Alyvuogių aliejus - 4 valgomieji šaukštai, Raudonėliai - 1 žiupsnelis, Bazilikai -

Baklava

Ingredientai: Fyllo tešla - 0.5 kilogramo, Migdolai - 0.5 kilogramo, Džiūvėsėliai - 2 valgomieji šaukštai, Cinamonas - 1.5 arbatinio šaukštelio, Gvazdikėliai - 0.5 arbatinio šaukštelio, Sviestas - 0.75 stiklinės, Cukrus - 1.5 stiklinės, Vanduo - 1 stiklin

Graikiškas pjausnys

Ingredientai: Kiaulienos nugarinė - 120 gramų, Paprika - 40 gramų, Pomidoras - 40 gramų, Druska - 0 žiupsnelių, Prieskoniai - 0 žiupsnelių, Fermentinis sūris - 2 valgomieji šaukštai

Graikijos Velykų pyragas

Ingredientai: Mielės - 60 gramų, Pienas - 120 gramų, Cukrus - 100 gramų, Miltai - 1 kilogramas, Druska - 0 žiupsnelių, Apelsinas, žievelė, tarkuota - 1 vienetas, Vanduo, šilltas - 1 stiklinė, Kiaušinis, trynys - 1 vienetas

Ar žinote, kad...

Petražolės išsaugos ilgiau kvapą, jei jas plausite ne šaltu, o šiltu vandeniu.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Kugelis su cukinija Purūs keksiukai MARTINI ROCKS Žemės riešutų pyragas Mėsos troškinys su daržovėmis Gardutėlė kriaušių uogienė
Reklama
Prisijunk prie mūsų!