Greita paieška
Receptai
Draugai

Lietuvos virtuvė

Greita daržovių sriuba

Ingredientai: Morkos - 2 vienetai, Pomidorai - 2 vienetai, Svogūnai - 1 vienetas, Česanakas - 2 skiltelės, Aliejus - 2 valgomieji šaukštai, Kario milteliai - 0.5 arbatinio šaukštelio

Greiti pyragaičiai

Ingredientai: Sluoksniuota tešla - 4 lapai

Sluoksniuota silkės mišrainė

Ingredientai: Silkės filė - 300 gramų, Pievagrybiai - 8 vienetai, Kiaušiniai - 3 vienetai, Morkos - 2 vienetai, Svogūnai - 2 vienetai

Lašišos sūdymas

Ingredientai: Lašišos filė - 400 gramų, Krapai - 1 pundelis, Druska - 1 arbatinis šaukštelis, Juodieji pipirai - 1 žiupsnelis

Traški lašiša

Ingredientai: Lašišos filė be odos - 500 gramų, Kiaušiniai - 1 vienetas, Džiūvėsėliai - 2 saujos, Miltai - 1 sauja, Aliejus - 2 valgomieji šaukštai, Raudonėliai - 2 žiupsneliai

Šventiniai kiaušiniai

Ingredientai: Kiaušiniai - 3 vienetai, Majonezas - 3 valgomieji šaukštai, Ikrai - 3 arbatiniai šaukšteliai

Karamelinė košė

Ingredientai: Pienas - 200 mililitrų, Avižiniai dribsniai - 100 gramų, Karamelizuotas kondensuotas pienas - 4 valgomieji šaukštai, Obuoliai - 1 vienetas, Cinamonas - 1 žiupsnelis

Bulvių ir porų sriuba

Ingredientai: Bulvės - 5 vienetai, Porai - 1 vienetas, Grietinėlė - 100 mililitrų, Svogūnai - 0.5 vieneto, Druska - 1 žiupsnelis, Sūris - 50 gramų

Gaivios krevečių salotos

Ingredientai: Virtos, lukštentos krevetės - 150 gramų, Iceberg salotos - 0.25 galvos, Agurkai - 0.5 vieneto, Grietinė - 1 arbatinis šaukštelis, Garstyčios - 0.5 arbatinio šaukštelio

Sveikatos bombos

Ingredientai: Džiovinti vaisiai ir uogos - 300 gramų, Riešutų mišinys - 200 gramų, Citinų sultys - 3 valgomieji šaukštai, Medus - 1 valgomasis šaukštas, Imbieras, šaknis - 1 centimetras

Keptos silkės Kūčioms

Ingredientai: Silkės su galvomis - 1 kilogramas, Svogūnai - 1 vienetas, Aliejus - 50 gramų, Juodieji malti pipirai - 2 žiupsneliai, Lauro lapai - 2 žiupsneliai

Pieno - bananų ir kriaušių glotnutis

Ingredientai: Pienas - 200 gramų, Obuoliai - 1 vienetas, Kriaušės - 1 vienetas, Bananas - 1 vienetas, Maltas cinamonas - 2 žiupsneliai

Ar žinote, kad...

Prieskonių aromatas liks nepakitęs, jei į sriubas ir troškinius juos bersite iki virimo pabaigos likus 10-15 min. Jei į ruošiamą patiekalą dedami nesmulkinti prieskoniai, tai baigus virti prieskoniai išimami, o jei patiekalas turi būti stipresnio aromato, prieskoniai dar kurį laiką palaikomi.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Virtos “gėlytės” Mielinė plonapadės picos tešla Raugintų kopūstų sriuba Silkė su cinamonu Naminė pica Kepta vištiena su ryžiais
Reklama
Prisijunk prie mūsų!